Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Asumisen aikana eteen voi tulla useita asioita, joissa tarvitaan apua tai neuvoja vuokranantajalta tai kiinteistöhuollolta.

Kiinteistöhuoltoon kannattaa olla aina yhteydessä, jos jokin talon laite tai varuste on epäkunnossa tai tarvitset neuvoja esimerkiksi liesikuvun suodattimen puhdistukseen. Tallenna huollon päivystysnumero puhelimeesi.

Oman talosi huoltoyhtiön yhteystiedot löydät kotitalosi ilmoitustaululta.
Päivystys virka-ajan ulkopuolella on tavoitettavissa seuraavasti:

Kiinteistöpalvelu Juha Hartikainen, p. 017 512 905

Suonenjoen Kiinteistöhuolto Matsinen Oy, p. 017 510 503

Suonenjoen kaupungin päivystys, p. 0400 271 799

Vuokranantajaan tulee olla yhteydessä, jos haluat itse remontoida asuntoa, irtisanoa asunnon vuokrasopimuksen tai havaitset järjestyssääntöjen vastaista toimintaa.

Monissa tilanteissa vikailmoituslomakkeen tai muun netissä täytettävän lomakkeemme käyttö on kätevin tapa saada havaintosi tietomme. Löydät kaikki eri tilanteissa täytettävät lomakkeemme Ohjeet ja lomakkeet valikosta.

Vuokranmaksuun liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä vuokranantajaan ennemmin kuin myöhemmin. Perintäpalvelumme tuottaa Intrum.

Tärkeimmät asumisen aikana tarvittavat ohjeet on käännetty myös ukrainaksi.

Olemme koonneet vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin myös ukrainaksi.

Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt on laadittu talon yhteisiksi pelisäännöiksi, jotta kaikille asukkaille voidaan turvata asumisrauha. Järjestyssäännöissä on määrätty ns. hiljaisuusaika, 22-07, jolloin erityisesti tulee kaikessa toiminnassa huomioida muut talon asukkaat.

Järjestyssäännöt on käännetty myös englanniksi ja ukrainaksi.

Asumisen ABC

Nuorisoasuntoliitto Ry, NAL, on julkaissut nuorille suunnatun Asumisen ABC:n. Oppaasta löytyy tietoa mm. siitä, miten saat rahasi riittämään itsenäiseen asumiseen, miten hajulukko puhdistetaan tai sulake vaihdetaan.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta