Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Suomen harrastamisen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen harrastamisen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Harrastamisen Virtaa toiminta aloitettiin Suonenjoella lukuvuonna 2021-2022.

Kaikilla Suonenjoen perusopetuksen kouluilla tarjotaan maksutonta ja oppilaiden toiveisiin perustuvaa harrastustoimintaa säännöllisesti osana koulujen lukuvuosisuunnitelmaa. Harrastustoiminta pyritään järjestämään osaksi oppilaan eheää koulupäivää. Harrastuskerhot toteutetaan pääsääntöisesti välittömästi koulupäivän jälkeen, pääsääntöisesti koulun tiloissa. Tarjottavat harrastukset perustuvat vahvasti oppilaiden toiveisiin. Oppilaiden toiveita kartoitetaan vuosittain. Kutakin harrastusryhmää ohjaa toimintaan koulutettu ohjaaja. Harrastuskerhojen toteuttajat voivat olla kaupungin toimijoita tai ne pyritään  löytämään alueen toimijoista. Harrastamisen mallin käytännön suunnittelusta vastaa nuorisopalveluissa työskentelevä koordinaattori, yhteistyössä koulujen ja toimijaverkoston kanssa.

Uuden kerhokauden 2024-2025 suunnittelu on jo täydessä vauhdissa. Uusien palveluntarjoajien haku käynnistyy 3.4.2024 klo 12.00 ja päättyy 26.4.klo 16.00.

Lisäkysymyksiin vastaa vapaa-aikakoordinaattori Niina Miilunpohja 25.4.2024 asti.

Harrastamisen virtaa Suonenjoella liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä koordinaattoriin.

Lisätietoa antaa

Niina Miilunpohja
vapaa-aikakoordinaattori
Ronja Väänänen
Kassanhoitaja ja hankekoordinaattori
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta