Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Suomen harrastamisen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen harrastamisen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Harrastamisen Virtaa toiminta aloitettiin Suonenjoella lukuvuonna 2021-2022.

Kaikilla Suonenjoen perusopetuksen kouluilla tarjotaan maksutonta ja oppilaiden toiveisiin perustuvaa harrastustoimintaa säännöllisesti osana koulujen lukuvuosisuunnitelmaa. Harrastustoiminta pyritään järjestämään osaksi oppilaan eheää koulupäivää. Harrastuskerhot toteutetaan pääsääntöisesti välittömästi koulupäivän jälkeen, pääsääntöisesti koulun tiloissa. Tarjottavat harrastukset perustuvat vahvasti oppilaiden toiveisiin. Oppilaiden toiveita kartoitetaan vuosittain. Kutakin harrastusryhmää ohjaa toimintaan koulutettu ohjaaja. Harrastuskerhojen toteuttajat voivat olla kaupungin toimijoita tai ne pyritään  löytämään alueen toimijoista. Harrastamisen mallin käytännön suunnittelusta vastaa nuorisopalveluissa työskentelevä koordinaattori, yhteistyössä koulujen ja toimijaverkoston kanssa.

Lukuvuonna 2022-2023 Suonenjoella toimii yhteensä 21 kerhoa. Kerhoja toimii jokaisella Suonenjoen koululla, koulupäivän päättymisen yhteydessä.

Sammalselän koululla on järjestetty 7 kerhoa. Iisveden koululla 4 kerhoa, Lempyyn koululla 2 kerhoa ja Yhtenäiskoululla 8 kerhoa, joista yksi kerho on yläkoululaisille. Kerhojen aiheina on mm. liikunta, kädentaidot, kokkailu, musiikki, elokuvat ja animaatio.

Uuden kerhokauden 2023-2024 suunnittelu on jo täydessä vauhdissa, siitä ja sen sisällöistä tiedotetaan myöhemmin.

Harrastamisen virtaa Suonenjoella liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä koordinaattoriin.

Lisätietoa antaa

Niina Miilunpohja
vapaa-aikakoordinaattori
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta