Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Ranen raput

Kyöpelin rinteen kuntoportaiden eli Ranen rappujen kokonaisnousukorkeus on 25,57 metriä, matkalla on yksi lepotasanne. Metallisia askelmia on 141 ja portaiden leveys on 170 cm.

Rapuille pääsee jäähallin alaparkista, laavun takaa kiertävältä kuntopolulta.

Kuntoportaat on nimetty Ranen rapuiksi Rauno Miettisen mukaan. Näin halutaan kiittää olympiaurheilijaa suonenjokelaisille tuottamasta hyvästä mielestä ja kotiseutuylpeydestä.

Rinteessä olevat kuntoraput, joissa metalliset askelmat ja puiset kaiteet.
Ranen raput valmistuivat loppuvuodesta 2022.

Melontareitit

Suonenjoki on mukana Pohjois-Savon melontareitistössä. Reitin rantautumispaikat ovat Iisveden satamassa, Suonenjoessa Myllykoskella, Yläkoskella ja Päivölässä, Suonteella Siioninsillalla ja Tenhanniemessä sekä Paasveden ja Kuvansin Kuivataipaleen kanavalla.

Skeittipaikka

Lintharjun koulukeskus, Koulukatu 21

Skeittipaikalta löytyy maasta tehty korotus, vaneriboksi, ditsi, flättiparru, kurbi, ledge, reili sekä skeittaukseen tarkoitettu penkki.

Tenniskentät

Keskusurheilukentän yhteydessä on kaksi vettäläpäisevällä asfaltilla päällystettyä tenniskenttää. Ne ovat maksuttomia ja kaikkien käytössä.

Suonenjoen Latu ry:n massapintainen kenttä Ritomäen juurella on Suonenjoen latulaisten rakentama, hoitama ja vain seuran käytössä.

Heli Kanninen
kuntatekniikan päällikkö
Hannu Pakarinen
ulkoilualueiden esimies
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta