Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) on uusi koulutus, jossa yhdistyvät aiemmat perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokka), tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (VALMA) ja lukiokoulutukseen valmistava koulutus (LUVA). TUVA-koulutus on suunnattu ensisijaisesti oppivelvollisille. Koulutuksen kesto on enintään vuosi, mutta opiskelija voi siirtyä jo aiemmin opiskelemaan lukio- tai ammatilliseen koulutukseen, kun hän on saavuttanut tarvittavat valmiudet.

Suonenjoella järjestettävä TUVA-koulutus on kuuden SavoGrow-alueen kunnan yhteinen koulutus. Opetus järjestetään Suonenjoelta käsin etäyhteydellä muihin kuntiin. Lisäksi TUVA-koulutus sisältää perusopetuksen ja lukion opintoja sekä työelämään tutustumista ja ammatillisen koulutuksen opintoja opiskelijan valintojen mukaisesti.

SavoGrown alueella alkaa Tuva-koulutus 1.8.2022!

Tuva-koulutus on tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta, ja tarkoitettu nuorille ja aikuisillekin, joilla ei ole vielä toisen asteen koulutusta, mutta haluavat sellaisen. Koulutuksen aikana voi korottaa peruskoulun arvosanoja, suorittaa ammatillisen tai lukiokoulutuksen osia sekä tutustua eri koulutusaloihin ja työpaikkoihin. Se on hyvä vaihtoehto silloin, kun vielä miettii, mitä isona tekisi!

Koulutukseen voi hakea sekä kevään yhteishaussa että pitkin vuotta jatkuvan haun kautta. Hakeminen tapahtuu opintopolussa

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta