Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Tervetuloa pitämään näyttelyä Kellarikalleriaan! Kellarikalleriaan on jatkuva näyttelyaikojen haku. Vapaita aikoja voi tiedustella kulttuuriohjaajalta tai katsoa näyttelykalenterista.

Näyttelyaikaa haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella joka sisältää:

 • yhteystiedot
 • toiveen näyttelyajasta ja -tilasta
 • vapaamuotoisen näyttelyhakemuksen tai -suunnitelman
 • 3–4 teoskuvaa
 • CV:n

Hakulomakkeen voi toimittaa liitteineen myös paperisena osoitteeseen
Kulttuuripalvelut, PL 13, 77601 Suonenjoki.

Tilat

Kellarikalleriassa on kaksi näyttelytilaa, Valkea sali ja Harmaa sali. Gallerialla on näytteilleasettajien käytössä useita erikokoisia valkoisia veistosjalustoja sekä videotykki. Molemmissa saleissa on spotit sekä loisteputket.

Vuokrat vuonna 2024

Vuokra on samansuuruinen sekä Valkeassa että Harmaassa salissa. Vuokriin lisätään alv. 24 %. Kuvaston taiteilijoiden kanssa hinnasta sovitaan erikseen.

 • Yksityishenkilö 242 € / neljä viikkoa
 • Yhdistys, järjestö tms. yhteisö 385 € / neljä viikkoa
 • Paikkakuntalainen yksityishenkilö 120 € / neljä viikkoa
 • Paikkakuntalainen yhdistys, järjestö tms. yhteisö 200 € / neljä viikkoa
 • Tuntivuokra (ulkopuolinen käyttäjä) 40 € / h
 • Päivävuokra (ulkopuolinen käyttäjä) 200 € / päivä

Kellarikallerian muusta kuin näyttelytoimintaan vuokraamisessa on sovittava kulttuuripalveluiden kanssa (yhteystiedot sivun lopussa). Paikallisille yhdistyksille ja harrastustoimintaan, esim. tapahtumiin, Kellarikalleriaa vuokrataan veloituksetta. Maksullisista tapahtumista kulttuuripalvelut perii 10 % lipputuloista.

Käytännöt

Galleria vuokrataan pääsääntöisesti neljäksi viikoksi kerrallaan, sisältäen ripustuksen ja purun. Näyttelyn järjestämisestä tehdään erillinen kirjallinen sopimus. Kun hakijan kanssa on allekirjoitettu sopimus näyttelystä, sen peruuttaminen maksutta on mahdollista kolme (3) kuukautta ennen näyttelyn alkua, tämän jälkeen peruuttamisesta huolimatta sopimuksen allekirjoittaneelta peritään näyttelyajan korvaus.

Suonenjoen kaupungin kulttuuripalvelut vastaa näyttelyn valvonnasta näyttelyn aukioloaikoina. Kellarikalleria ei peri provisiota myydyistä teoksista.

Ripustaminen

Näyttelyn ripustamisesta ja purkamisesta vastaa näytteilleasettaja. Ripustus- tai purkuavusta sovitaan kulttuuripalveluiden kanssa etukäteen. Teosten siirron ajaksi auton voi ajaa gallerian oven eteen.

Molemmissa näyttelytiloissa on ripustuskiskot. Teoksia ei saa kiinnittää suoraan seinään.

Tiedotus

Kulttuuripalvelut vastaa sähköisestä tiedotuksesta ja kutsuista näytteilleasettajan toimittaman tiedotemateriaalin pohjalta sekä julistelevityksestä kaupungin omille ilmoitustauluille. Näytteilleasettaja vastaa tiedoteaineiston laatimisesta sekä julisteiden levittämisestä ja mahdollisten painettujen kutsujen lähettämisestä. Näytteilleasettaja toimittaa gallerialle sähköiset tiedotteet sekä vähintään neljä (4) kpl paperisia julisteita neljä (4) viikkoa ennen näyttelyn alkamista. Näytteilleasettaja vastaa avajaiskustannuksista.

Yhteystiedot

Sara Huhtala
kulttuuriohjaaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta