Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Idyllisessä 1950-luvun tyyliin sisustetussa kodissa voi aistia menneen ajan tunnelman. Museotalo sijaitsee Kolikkoinmäen persoonallisella puutaloalueella, jossa ovat lapsuutensa viettäneet myös mm. kuplettinikkari ja säveltäjä Lauri Jauhiainen sekä upeaääninen laulaja Erkki Junkkarinen.

Kolikkoinmäen työläiskotimuseon tupa

Museotalon vaiheita

Vuonna 1924 Olli Pöyhönen osti Vihtori Vehniäiseltä 1.100 m² tontin, johon hän rakensi Kerkonkosken meijerin hirsistä talon, jossa oli tupa ja kamari.
Hellahuone, eteinen ja parihuoneet kuisteineen rakennettiin myöhemmin. Lisähuoneet olivat vuokralla. Tuvan vieressä oleva huone oli aluksi kylmänä varastotilana. Vuonna 1932 Pekka Miettinen muurautti siihen hella-uunin ja vuokrasi huoneen. Isäntäväki asui tuvassa ja kamarissa.

Muisteloita Kolikkoinmäeltä -mobiilikierros

Kolikkoinmäen työläiskotimuseoon ja asuinalueeseen pääsee tutustumaan myös Muisteloita Kolikkoinmäeltä -mobiilikierroksen mukana! Mobiilikierroksen kertojaääni on kuin syntyperäisen kolikkoinmäkeläisen, joka kertoo alueen mielenkiintoisesta historiasta omien muistelmiensa kautta. Kierroksen kolme muistelmaa ovat museon alueella ja kaksi muistelmaa Kolikkoinmäen asuinalueella. Kierros on saatavilla Salmi AR -sovelluksessa. Salmi AR -sovelluksen voi ladata Google Play -kaupasta tai App Storesta. Parhaimman kokemuksen saat käyttämällä mobiilikierroksella korvakuulokkeita. Sovelluksen lataaminen ja kierroksen kuuntelu ovat maksuttomia.

Kolikkoinmäki muissa medioissa

Kolikkoinmäen museovideo YouTubessa

Työläiskotimuseo ei ole esteetön!

Yhteystiedot

Sara Huhtala
kulttuuriohjaaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta