Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Tyttö kitkee kukkapenkkiä aurinkoisena päivänä.

Kesätyöntekijä Nelli Pelkonen,
tekniset palvelut

Nelli on työskennellyt aikaisempina kesinä Suonenjoen kaupungilla esim. Kotiseutumuseolla. Hänelle olikin luontevaa hakea kesätyötä tutulta työnantajalta.
Nellin liikunnalliset harrastukset tukivat ulkotöihin hakemista, ja niinpä hän päätyi työskentelemään puistotyöntekijänä.

Tuleva esimies Heli Kanninen haastatteli Nellin ensin puhelimessa ja myöhemmin kutsui hänet henkilökohtaiseen tapaamiseen. Tapaaminen vakuutti molemmat ja työsopimus solmittiin.

”Ensimmäisenä työpäivänä tuntui kuin olisin tullut kotiin”, Nelli naurahtaa. ”Ensimmäinen ihminen, jonka tapasin, otti heti kopin ja toivotti minut tervetulleeksi, antoi työvaatteet ja esitteli minulle taloa.”, Nelli jatkaa.

Nellin päivittäiset työtehtävät koostuivat istuttamisesta, kitkemisestä ja istutusten kastelusta. Myös erilaisten koneiden käyttö sujui Nelliltä mallikkaasti. ”Olen jo kotona tottunut esim. moottorisahan käyttöön niin en jännittänyt yhtään trimmerin tai pensasleikkurin käyttöä.” hän muistelee.

Mieleen painuneinta asiaa kesätyön aikana kysyttäessä Nelli mainitsee palautteen, jonka hän sai viimeisenä työpäivänään. Kollega sanoi hänelle:

”Toivoisin että seuraavat tulevaisuuden kesätyöntekijät olisivat kuin sinä! ”Oli ihanaa saada palautetta omasta työstä, iloitsee Nelli.

Lopuksi kesätyöntekijä lähettää terveisensä esihenkilölleen: ”Kiitos Heli. Minulla oli mukavat 2,5 viikkoa. Apua ja neuvoja sain aina kun pyysin.”

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta