Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Tyttö kitkee kukkapenkkiä aurinkoisena päivänä.
Nelli Pelkonen oli Suonenjoen kaupungilla kesätöissä vuonna 2022.

Suonenjoen kaupungin kesätyöpaikat nuorille

Suonenjoen kaupunki tarjoaa töitä 2023 kesällä 35:lle paikkakuntalaiselle nuorelle.

Kesätyöntekijäksi valittavan on täytynyt täyttää vuoden 2022 loppuun mennessä 15 vuotta ja hän voi täyttää korkeintaan 20 vuotta vuoden 2023 aikana.

Tehtäviä on tarjolla piha- ja puistotehtävissä, puhtaanapidon työssä, avustavissa päiväkotitehtävissä, museovalvojan tehtävissä, nuorisopalveluissa, matkailuinfossa sekä some-sisällön tuottajana.

Hakuaika alkaa ti 14.2.2023 ja päättyy su 5.3.2023 kello 23.59.

Kesätyöpaikat ja tarkemmat kuvaukset eri tehtävistä löydät Kuntarekry-sivuilta. Samoin työhakemukset tehtäviin jätetään Kuntarekry-sivuston kautta.

Lisätietoja

Minna Hynninen-Tuovinen
työllisyyskoordinaattori

Kesätyösetelillä töihin

Kesätyöseteli on tarkoitettu nuoren omaehtoisen kesätyöpaikan hakemisen tueksi.

Nuorten kesätyöseteli kesällä 2023

Seteli voidaan myöntää yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka solmii 15 – 19 vuotiaan suonenjokelaisen nuoren kanssa työsuhteen, joka kestää vähintään kaksi viikkoa. Nuoren tulee olla täyttänyt 15-vuotta 31.12.2022 mennessä ja hän voi täyttää korkeintaan 20 vuotta vuoden 2023 aikana. Suonenjokelaiseksi katsotaan Suonenjoella kirjoilla oleva tai Suonenjoella peruskoulun tai lukion käynyt nuori.

Yritys, yhdistys tai säätiö sitoutuu maksamaan nuorelle vähintään toimialan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työsuhteesta tehdään kirjallinen työsopimus.

Kesätyösetelin arvo on enimmillään 50 % työntekijälle maksetusta palkasta, kuitenkin korkeintaan 300 euroa / nuori.

Kesäsetelituki jaetaan siten, että jokainen hakeva yritys saa vähintään yhden nuoren työllistämiseen setelin. Tämän jälkeen määräraha jaetaan tasapuolisesti hakeneille yrityksille, niin kauan kuin määrärahaa riittää. 

Jokainen nuori etsii itse kesätyöpaikan.

Nuorten kesäyrittäjyysseteli

Kesäyrittäjyysseteli voidaan myöntää suonenjokelaiselle opiskelijalle, jolla on opinto-oikeus voimassa Savon ammattiopistossa, Savonia ammattikorkeakoulussa tai Itä-Suomen yliopistossa vähintään kesäyrityksen toiminta-ajan loppuun asti, ja joka sitoutuu oppilaitoksensa Nuori Yrittäjyys –ohjelmaan, tai on suorittanut 4H -yhdistyksen yritysakatemiakoulutuksen, ja pyörittää omaa NY-yritystään osana opintojaan vähintään kuukauden ajan ajanjaksona 1.5.-31.8.2023. Tuen saadakseen kesäyrittäjyysohjelmaan hakevan henkilön tai henkilöiden yritysidean on oltava liiketaloudellisesti perusteltu.

Tuen määrä on enintään 300 euroa/henkilö. Tuki maksetaan kaupungin työllisyysrahoista.

Kesätyöseteli- ja Kesäyrittäjyyssetelihakemukset

Hakemukset tulee toimittaa liitteineen elokuun loppuun mennessä vapaa-aikakoordinaattori Niina Miilunpohjalle, ja maksatukset tehdään syyskuun loppuun mennessä. Viestiin otsikko Kesätyöseteli tai Kesäyrittäjyysseteli Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Suonenjoen kaupunki on varannut kesätyöseteliin ja kesäyrittäjyysseteliin vuodelle 2023 yhteensä 12 000 euroa.

Niina Miilunpohja
vapaa-aikakoordinaattori
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta