Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Kurssimaksu määräytyy kurssin keston ja muiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Kurssimaksujen hinnanmääräytymisperusteet vahvistetaan kaupunginhallituksessa vuosittain. Opetuksen lisäksi kurssimaksuihin sisältyy aihekohtaisia kuluja mm. monisteista, välineistä, tarvikkeista ja sulatus- ja polttomaksuista.

Yhden lukukauden kurssit ja ne lukuvuoden kestävät kurssit, jotka maksavat 74 € tai vähemmän, laskutetaan yhdessä erässä. Yli 74 € maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä asiakaspalveluun. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta. Voit ottaa toimistoon yhteyttä myös muissa laskutusasioissa kurssilaskun eräpäivään mennessä.

Eräpäivän jälkeen perintä siirtyy kaupungin käytänteiden mukaisesti perintätoimisto Intrum Justitialle. Perintätoimisto lisää loppusummaan muistutusmaksua ja viivästyskorot.

Kurssikohtaisten maksujen sijaan opiskelija voi lunastaa itselleen henkilökohtaisen kausikortin, jonka hinta on 194 €/lukuvuosi. Kausikortti tilataan asiakaspalvelusta syyskuun loppuun mennessä.

Kausikortilla voit ilmoittautua kursseille sähköisesti, mutta muista ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, niin merkitsemme maksutavaksi kausikortin. Kausikortti oikeuttaa osallistumaan opiston kursseille lukuun ottamatta yksilöopetusta, retkiä ja kursseja, joissa on maininta ”Ei kausikortilla!”. Kausikortilla voi osallistua korkeintaan neljälle liikuntakurssille lukuvuodessa.

HUOM! Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista perua kurssipaikkasi ohjeiden mukaisesti tai saat laskun kurssista peruutusehtojen mukaisesti. Tämä koskee myös kausikorttilaisia. Ilmoittaudu vain niille kursseille, joilla voit käydä säännöllisesti. Kausikortti ei oikeuta ilmaisiin tutustumiskäynteihin kursseilla.

Tällä hetkellä opistolla käy maksuvälineenä ePassi (liikunta- ja kulttuurikursseille). ePassilla voi maksaa joko käymällä kansalaisopiston toimistolla tai puhelimitse. Passilla tulee maksaa koko kurssimaksu. Passi on henkilökohtainen, eli sillä ei voi maksaa muita henkilöitä kuin itsensä.

Opintoseteli tarkoittaa oikeutta osallistua yhdelle kurssille lukuvuodessa 50 %:n alennuksella. Opintoseteliä käyttävien on ilmoittauduttava kursseille syyskuun loppuun mennessä, ja kurssin tulee alkaa syyslukukaudella.

Opintosetelietuuteen oikeutettuja ryhmiä ovat maahanmuuttajat, työttömät, oppimisvaikeuksista kärsivät sekä henkilöt, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa tai jatkokoulutuspaikkaa. Myös eläkkeellä olevat yli 63-vuotiaat ovat oikeutettuja etuuteen.

Opintosetelirahaa on rajoitettu määrä ja se jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Etuutta hakevan on osoitettava kuuluvansa edellä määriteltyihin kohderyhmiin.

Toimi näin:
1. Ilmoittaudu kurssille ja varmista opiskelupaikkasi
2. Tee syyskuun loppuun mennessä sähköpostilla vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yhteystietosi, mille kurssille ilmoittauduit ja mihin erityisryhmään kuulut. Kerro, että haet opintoseteliä. Lähetä sähköposti osoitteeseen kansalaisopisto@suonenjoki.fi. Toimita todistus erityisryhmään kuulumisesta opiston toimistolle viimeistään syyskuun loppuun mennessä joko tuomalla, postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä.

Kansalaisopiston asiakaspalvelu

Nina Härkönen
toimistosihteeri
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta