Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Kurssimaksu määräytyy kurssin keston ja muiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Kurssimaksujen hinnanmääräytymisperusteet vahvistetaan kaupunginhallituksessa vuosittain. Opetuksen lisäksi kurssimaksuihin sisältyy aihekohtaisia kuluja mm. monisteista, välineistä, tarvikkeista ja sulatus- ja polttomaksuista.

Huom! Älä maksa verkossa, mikäli olet oikeutettu johonkin kurssialennukseen (opintoseteli tai kulttuuri-liikuntaseteli) . Mikäli ohitat netti-ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksun, lähetämme sinulle laskun syksyn aikana.

Yhden lukukauden kurssit ja ne lukuvuoden kestävät kurssit, jotka maksavat 69 € tai vähemmän, laskutetaan yhdessä erässä. Yli 69 € maksavat kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Mikäli keskeytät syyslukukauden lopussa kurssin, joka laskutetaan kaksi kertaa vuodessa, ilmoita keskeyttämisestä asiakaspalveluun. Muutoin saat laskun myös kevätlukukaudesta. Voit ottaa toimistoon yhteyttä myös muissa laskutusasioissa kurssilaskun eräpäivään mennessä.

Eräpäivän jälkeen perintä siirtyy kaupungin käytänteiden mukaisesti perintätoimisto Intrum Justitialle. Perintätoimisto lisää loppusummaan muistutusmaksua ja viivästyskorot.

Kurssikohtaisten maksujen sijaan opiskelija voi lunastaa itselleen henkilökohtaisen kausikortin, jonka hinta on 194 €/lukuvuosi. Kausikortti tilataan asiakaspalvelusta syyskuun loppuun mennessä.

Kausikortilla voit ilmoittautua kursseille sähköisesti, mutta muista ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, niin merkitsemme maksutavaksi kausikortin. Kausikortti oikeuttaa osallistumaan opiston kursseille lukuun ottamatta yksilöopetusta, retkiä ja kursseja, joissa on maininta ”Ei kausikortilla!”. Kausikortilla voi osallistua korkeintaan neljälle liikuntakurssille lukuvuodessa.

HUOM! Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, jolle olet ilmoittautunut, muista perua kurssipaikkasi ohjeiden mukaisesti tai saat laskun kurssista peruutusehtojen mukaisesti. Tämä koskee myös kausikorttilaisia. Ilmoittaudu vain niille kursseille, joilla voit käydä säännöllisesti. Kausikortti ei oikeuta ilmaisiin tutustumiskäynteihin kursseilla.

Tällä hetkellä opistolla käy maksuvälineenä ePassi (liikunta- ja kulttuurikursseille). sekä EazyBreak, Smartum ja Edenred käyvät ePassin lisäksi. Maksaessasi etusetelillä ota yhteys kansalaisopiston toimistoon. Etusetelillä tulee maksaa koko kurssimaksu. Etuseteli on henkilökohtainen, eli sillä ei voi maksaa muita henkilöitä kuin itsensä.

Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksavien on suoritettava
kurssimaksu viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Maksaessasi etusetelillä ole yhteydessä opiston toimistoon!
(seteleillä ei voi verottajan ohjeen mukaan maksaa kielikursseja). Maksaessasi etusetelillä kurssimaksua ei voida palauttaa jälkikäteen mikäli kurssi peruuntuu tms. syystä.

Opintoseteli tarkoittaa oikeutta osallistua yhdelle kurssille enintään 25 euron alennuksella tai enintään 50 euroa maksavien kurssien suhteen 50 %:n alennuksella lukuvuodessa. Opintoseteliä käyttävien on ilmoittauduttava kursseille syyskuun loppuun mennessä, ja kurssin tulee alkaa syyslukukaudella.

Opintosetelietuuteen oikeutettuja ryhmiä ovat maahanmuuttajat, työttömät, oppimisvaikeuksista kärsivät sekä henkilöt, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa tai jatkokoulutuspaikkaa. Myös eläkkeellä olevat yli 63-vuotiaat ovat oikeutettuja etuuteen.

Opintosetelirahaa on rajoitettu määrä ja se jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Etuutta hakevan on osoitettava kuuluvansa edellä määriteltyihin kohderyhmiin.

Toimi näin:
1. Ilmoittaudu kurssille ja varmista opiskelupaikkasi
2. Tee syyskuun loppuun mennessä sähköpostilla vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot yhteystietosi, mille kurssille ilmoittauduit ja mihin erityisryhmään kuulut. Kerro, että haet opintoseteliä. Lähetä sähköposti osoitteeseen kansalaisopisto@suonenjoki.fi. Toimita todistus erityisryhmään kuulumisesta opiston toimistolle viimeistään syyskuun loppuun mennessä joko tuomalla, postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä.

Pohjois-Savon Kaikukortti-kokeilussa vuonna 2024 ovat mukana ainakin opistoalueelta Leppävirta ja Suonenjoki. Sisä-Savon kansalaisopisto on mukana tältä osin kokeilussa.

Kaikukortin voi saada ainoastaan henkilöt, jotka ovat Kaikukortti-toiminnassa mukana olevien sote- ja hyte-toimijoiden tai muiden Kaikukorttiverkostoon hyväksyttyjen toimijoiden asiakkaita. Kaikukortti- toimintamallia koordinoi Kulttuuria kaikille -palvelu.

Kaikukortti käy vuoden 2024 alusta Suonenjoella ja Leppävirralla. Kortin käytössä on seuraavia rajoituksia:

•  Kortti ei käy kursseihin, jotka ovat yksilö-/pienryhmäopetusta (esim. musiikin instrumenttiopetus tms) ja kurssin hinta yli 100 euroa.

•   Ei voi maksaa materiaalimaksuja.

•  Käy aikuisten kursseihin, ei lasten ja nuorten kursseihin.

•  Käy perhekursseihin (tehdään yhdessä -kurssit), jos osallistuvalla aikuisella on kortti.

•  Yhdelle kortinhaltijalle max. 2 kurssia/vuosi.

Kansalaisopiston asiakaspalvelu

Nina Härkönen
toimistosihteeri
Heidi Hämäläinen
toimistosihteeri, musiikki, Tervon osastovastaava
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta