Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Mies ja nainen, kaksi maastopyöräilijää lähestyvät metsässä kulkevaa kapeaa polkua pitkin.

Suonenjoella on rakennettu maastopyöräreitistöjä, jotka tarjoavat haastetta niin lajiin tutustuville kuin pyöräilyä pidempään harrastaneille. Reittikartat löytyvät jäähallin alapuolelta Koulukadun varrella sekä reittien risteyksistä. Parkkipaikkoja löytyy esimerkiksi Onkilammelta ja Vanhamäeltä. Reitit on merkitty keltaisilla maalimerkinnöillä ja opasviitoin.

Reittejä voi kulkea molempiin suuntiin – varo siis vastaantulijaa. Hallittu tilannenopeus tuo turvallisuutta kaikille. Reitit kulkevat osin samassa urassa ulkoilureitin kanssa, ja pyöräilijän on oltava valmis nopeampana väistämään muita. Reittien käyttäjät kulkevat reiteillä omalla vastuullaan.

Reittejä ylläpitävät Suonenjoen kaupunki ja harrastusseurojen vapaaehtoiset.

Hyvää matkaa ja nauttikaa retkestä! Ottakaa kuvia ja julkaiskaa niitä aihetunnisteilla #lintharju #suonenjoki #mtbsuonenjoki

MTB-talvireitin kunnossapito

MTB-talvireittiä ylläpitävät aktiiviset lajin harrastajat talkoovoimin. Ajantasainen tieto tehdyistä kunnostustoimista löytyy ulkoliikuntapaikkojen ilmoitustaululta.

Lintharjun MTB-reitit

Lintharjun reitit ovat pääasiassa helpohkoja kangasmaastossa kulkevia polkuja, mutta haastetta tuovat harjualueen mäet, joissa on paikoin suuriakin korkeuseroja. Kivikko-osuuksia reittien varrella ei ole. Kyseessä on matalan kynnyksen reitistö, jossa pyöräily onnistuu maastokelpoisella pyörällä. Reitillä liikutaan osin luonnonsuojelu- ja Natura-alueilla, maastossa liikutaan luontoa kunnioittaen ja merkityillä reiteillä pysyen.

Lintharjun maastopyöräilyreitti (klikkaa kartta suuremmaksi)

Reittivaihtoehtoja on kolme: Palolampi (8 km), Onkilampi (15 km) ja Tolmuslampi (18 km). Niistä jokaiselta on mahdollisuus päästä tauko- ja nuotiopaikoille. Lintharjulla voi pyöräillä myös talvella. Yhtenäistä talvireittiä on 13 kilometriä. Se noudattelee Onkilammen reitin pohjaa.

MTB-talvireittiä kunnossapitävät aktiiviset lajin harrastajat talkoovoimin.

Simolan MTB-reitit

Simolan lenkille pääsee Lintharjulta Raatmaan ja Käpylän risteyksistä. Reitti on profiililtaan teknisempi kuin Lintharjun reitti. Kokonaisuudessaan lenkki on 13,3 km, ja se pitää sisällään haastavan osuuden Simolan vuorelle. Helpompi reitti on 12,4 km, ja se ohittaa vaikeamaastoisen vuoren.

Simolan maastopyöräreitit (klikkaa kartta suuremmaksi)

Reitillä liikutaan hieman kostealla suoalueella, pitkospuilla, tiellä ja poluilla. Se sisältää lyhyitä kivisempiä kohtia ja juurakoita. Paikoitellen maasto voi olla hyvinkin kosteaa ja pyörää voi joutua taluttamaan.

Simolan vuoren haastava osuus on tekninen ja tarkkuutta vaativa. Reitti on merkitty maastoviittoihin mustalla neliöllä. Osuudella on kallioita, kiviä, juuria ja tiukkaa ylämäkeä. Sitä suositellaan kokeneelle kuskille. Hienot näkymät kaukaisuuteen palkitsevat vuorelle kiivenneen. Talvella pyöräily Simolan reitillä on ehdottomasti kielletty, koska reitti kulkee osin moottorikelkkareittejä pitkin. Reitille sijoittuu majoitus-, leirintä- ja muonituspalveluita. Tilauksesta järjestyy vaikka sauna.

Koskelon MTB-reitit

Koskeloon on kaksi reittiä, Suonenjoelta sekä Lintharjulta Kirjosuon risteyksestä Vanhamäelle. Tällä osuudella ylitetään valtatie 9, noudata suurta varovaisuutta. Suoraan Suonenjoelta Koskeloon on 7 km ja 12 km kertyy kiertämällä Kirjosuo ja Rajakorpi.

Koskelon maastopyöräreitti (klikkaa kartta suuremmaksi)

Maasto on vaativampi kuin Lintharjulla. Reitillä liikutaan suolla, pitkospuilla, sähkölinjan alla, tiellä ja poluilla. On myös ojien ylityksiä, kivisempiä kohtia ja kumpareista osuutta. Paikoitellen maasto voi olla hyvinkin kosteaa ja pyörää voi joutua taluttamaan. Talvella pyöräily Koskelon reitillä on ehdottomasti kielletty, koska reitti kulkee osin moottorikelkkareittejä pitkin. Matkalta löytyy muuan muassa lounaspaikkoja ja tilauksesta vaikka sauna.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta