Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen sekä tähän liittyvä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Kaukolainoista, tulosteista ja kopioista peritään sen sijaan maksua.

Lainan voi uusia enintään viisi kertaa, jos siitä ei ole varausta. Myöhässä olevien lainojen myöhästymismaksut kartuttavat velkasaldoa lainojen palautukseen tai uusimiseen asti.

Asiakas voi halutessaan käyttää kirjastokortin rinnalla lainauskorttina viivakoodillista ajokorttiaan tai Kela-korttiaan, jolloin kirjastokorttia ei välttämättä tarvitse pitää mukana. Nimen- ja osoitteenmuutoksista ja kirjastokortin katoamisesta on välittömästi ilmoitettava kirjastoon.

Kirjaston kokoelmassa olevasta tai tilatusta aineistosta voi tehdä varauksen. Varaaminen on maksutonta, mutta noutamatta jätetystä varauksesta peritään maksu.

Lainojen palauttaminen

Kirjaston lainat palautetaan asiakaspalvelun pöydälle kirjaston aukioloaikana. Kun kirjasto on kiinni, kirja- ja lehtilainat voi tarvittaessa palauttaa omalla vastuulla palautusluukusta kirjaston pääoven yhteydessä. Levyjä ei saa palauttaa luukun kautta rikkoutumisvaaran vuoksi. Luukun kautta palautetut lainat käsitellään kirjaston seuraavana aukiolopäivänä. Mahdolliset myöhästymismaksut kartuttavat lainaajan velkasaldoa siihen asti.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia kirjaston asiakaspalvelusta täyttämällä kirjastokorttihakemuksen. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti tai Kela-kortti). Mikäli kortin hakija on alle 15-vuotias, tarvitaan hakemusta varten huoltajan henkilötiedot ja suostumus. Myös lapsen henkilöllisyystodistus täytyy esittää. Kortin saamiseksi ei ole ikärajaa.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta