Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Puisto perustettiin vuonna 1986 Lions Club Suonenjoki/Soitun aloitteesta. Istutussuunnitelman tekivät klubilaiset Reijo Kytölä, Lauri Palomäki ja Leo Tervo.

Suunnitelmassa todettiin, että ”Puulajipuisto on osana Suonenjoen jokialueen ympäristön kehittämissuunnitelmaa vuodelta 1986. Puulajipuiston tavoitteena on olla täydentämässä jokivarren luonnon- ja kulttuurimaisemaa sekä toimia ulkoilu ja virkistysalueena. Kasvettuaan puisto palvelisi myös opetus- ja valistustoimintaa”.

Ensimmäiset puulajipuiston puut istutettiin keväällä 1996. Istutuksesta yli kolmekymmentä vuotta myöhemmin erikoismuotojen erityispiirteet erottuvat selvästi, esimerkiksi muhkuraharmaalepällä. Puiston pinta-ala on 0,5 hehtaaria ja siellä on yhteensä 43 puuta, 24 eri puulajia tai erikoismuotoa.

Kaudella 2018-19 LC Suonenjoki/Soittu juhli 50-vuotista toimintaansa istuttamalla uusia taimia. Puiden juurelle laitettiin puupaalut, joissa on puiden nimet. Alueelle pystytettiin opaskartta ja puiston pohjoisosaan lisättiin pieni kolmio muistuttamaan Pähkinäsaaren rauhasta. Vuonna 1323, silloisen Ruotsin ja Novgorodin välinen sopimuslinja kulkee Suonenjokea myötäillen. Puulajipuiston pohjoisosan kolmiossa kasvaa ruotsinpihlajia, rauduskoivuja – Suomen kansallispuita ja siperianlehtikuusi.

Puiston avajaiset pidettiin 2.10.2019.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta