Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Autamme tarvittaessa työnantajaa työllistymiseen liittyvien sopimusten ja hakemusten täyttämisessä.

Yritys voi hakea uuden työntekijän palkkaukseen tukea TE-hallinnolta, mikäli hakija on esim. työtön, joka tarvitsee tavallista enemmän apua työllistymiseen, tai osittain työkykyinen, joka haluaa käyttää kykyjään työelämässä.

Työllisyyspalvelu auttaa työnhakijaa ja työnantajaa myös tilanteissa, joissa työllistymisen tueksi tarvitaan työkokeilua tai rekrytointikokeilua.

Kouluta oppisopimuksella

Jos tarvitset uusia osaavia työntekijöitä, voit ilmoittaa avoinna olevasta oppisopimustyöpaikasta TE-palvelulle tai kysyä työllisyyspalvelustamme sopivia hakijoita. Työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää palkkatukea työttömän henkilön oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimuskoulutuksella voi myös yrityksessänne työssä oleva henkilö hankkia tarvittaessa ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

RekryKoulutuksella osaajia

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et työnantajana löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin.

Suonenjokilisä

Suonenjokilisä on Suonenjoen kaupungin työnantajalle maksama tuki, kun työnantaja palkkaa vähintään kuukauden pituiseen työsuhteeseen:

  • suonenjokelaisen (kotikunta Suonenjoki) vähintään 200 pv työmarkkinatukea saaneen tai vähintään 6 kk työttömänä olleen alle 29-vuotiaan nuoren tai
  • Suonenjoella majoittuvan työttömänä olevan tilapäistä suojelua hakeneen tai saavan, tai
  • lisää voidaan myöntää harkinnanvaraisesti myös muiden Suonenjoen kaupungin työllisyyspalveluiden asiakaskohderyhmien työllistämiseen määrärahan puitteissa tapauskohtaisesti.

Suonenjokilisä on harkinnanvarainen ja se myönnetään määrärahojen puitteissa yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle. Työpaikka voi sijaita Suonenjoella tai lähikunnissa. Tuen suuruus on enintään 500 €/kk enintään 6 kuukaudeksi.

Selvitä tuen saannin mahdollisuudet aina ennen työsuhteen aloittamista ja ole yhteydessä työllisyyskoordinaattoriin.

Työllistämisen kuntalisä on de minimis -tukea eli vähämerkityksinen julkinen tuki (EU-komission nro 1407/2013). Tuen saajan on seurattava julkisten tukien kautta saatujen de minimis -tukien yhteismääriä ja etteivät ne ylitä asetettuja raja-arvoja.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta