Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Kirjastolla on merkittävä rooli osana lukutaidon opettamista, ylläpitämistä ja tukemista. Kaikenikäisille lukijoille on tarjolla selkokirjallisuutta, mikäli lukeminen tuottaa vaikeuksia tavalla tai toisella. Aikuisten osastolta löytyvät isotekstiset kirjat helpottavat myös lukemisen ylläpitämistä esimerkiksi näkövammasta huolimatta.

Kirjastomme tarjoaa e- ja äänikirjapalveluita niille, jotka eivät halua tai pysty lukemaan painettuja kirjoja. Äänikirjalevyjä voit lainata kirjastosta, mutta niitä on saatavana myös digitaalisena e-kirjastostamme. Lisäksi lukuesteisille on tarjolla Celian äänikirjapalvelu, jonka asiakkaaksi voi rekisteröityä omassa kirjastossa.

Kouluikäisille kirjasto tarjoaa satutunteja, kirjavinkkauksia sekä tiedonhaun- ja kirjastonkäytön opetusta. Koululaisryhmien kannattaa varata kirjastovierailu etukäteen kirjaston asiakaspalveluaikojen ulkopuolelle ruuhkien välttämiseksi ja jotta pystymme tarjoamaan hyvin suunnitellun ja toteutettavan kokonaisuuden nuorille asiakkaillemme.

Voit varata satutunteja kirjastossa pidettäväksi. Satutunneilla luetaan jokin ennalta sovittuun aiheeseen liittyvä satu, jonka jälkeen pohditaan yhdessä esimerkiksi tarinan opetuksia.

Koulut voivat varata kirjastolta kirjavinkkauksia. Kirjavinkkauksissa esitellään kirjaston monipuolista kokoelmaa kohdennettuna ikäluokille aihepiirin tai teeman mukaan.

Kirjasto tarjoaa uusille kirjastonkäyttäjille opetusta kirjastonkäytössä. Opetuksessa käydään läpi, mitä kaikkea kirjastossa voi tehdä, mitä kaikkea sieltä löytyy ja kuinka kirjastossa tulee toimia, jotta asiointi olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Kirjasto tarjoaa myös tiedonhaun opetusta kouluille. Tiedonhaussa harjoitellaan verkkokirjaston käyttöä ja aineiston etsimistä yhdessä.

Lisäksi kirjastomme YouTube-kanavalta löytyy myös paljon hyödyllistä sisältöä kirjastonkäytön sekä tiedonhaun harjoittelua varten.

Timo Kähärä
pedagoginen informaatikko
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta