Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Suonenjoella yksityistä varhaiskasvatusta tarjoavat yksityinen päiväkoti, ryhmäperhepäivähoitokoti ja yksityinen perhepäivähoitaja.

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatusta yksityisestä päiväkodista, ryhmäperhepäiväkodista tai yksityiseltä perhepäivähoitajalta. Yksityiset palveluntuottajat ovat yksityisiä yrittäjiä. Viranomaiset valvovat yksityisiä palveluntuottajia. Yksityinen perhepäivähoitaja järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan.

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelut

Varhaiskasvatusta haetaan suoraan yksityisiltä palveluntuottajilta. Lisätietoa saa yksityisen varhaiskasvatuksen omilta sähköisiltä sivuilta.

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelut

KELA

Yksityisen hoidon tuen osalta maksetaan myös kuntalisää:

Kela maksaa yksityisen hoidon tuen suoraan palvelujen tuottajalle/hoitajalle. Kelan maksaman hoitotuen ja mahdollisen tulosidonnaisen hoitolisän lisäksi Suonenjoen kaupunki maksaa yksityisen hoidon tuen kuntalisää 152 €/kk/lapsi. Perheen maksuosuus määräytyy yksityisen perhepäivähoitajan tai palveluyksikön hinnoittelun mukaisesti.

Hoidon tulee kestää yli 20 tuntia viikossa. Kuntalisän maksamisesta vastaa Kela yksityisen hoidon tuen yhteydessä.

Lisätietoja antaa

Susanna Kaasinen
varhaiskasvatusjohtaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta