Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Suonenjoen kaupunki järjestää esiopetusta pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen toimintana. Poikkeuksena tästä on Lempyyn koulu, jossa järjestetään esiopetusta yhdysluokassa alkuopetuksen kanssa.

Jos lapsen oppivelvollisuus vamman tai sairauden vuoksi alkaa jo 6-vuotiaana, hänellä on oikeus esiopetukseen sinä vuonna, kun hän täyttää viisi vuotta.

Suonenjoen kaupungin päiväkodeissa toteutetaan ajalla 2021-2024 kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua.

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu helmikuun aikana. Lomake löytyy esiopetuksen verkkosivulta.

Esiopetukseen osallistutaan normaalisti sen vuoden lukuvuoden alusta, jolloin lapsi täyttää kuusi vuotta. Esiopetuskokeiluun oikeutettujen viisivuotiaiden lasten huoltajille lähetetään erilliset ilmoittautumisohjeet tammi-helmikuussa 2022.

Ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti tammi-helmikuun aikana sähköisen eDaisy-asiointipalvelun kautta

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta. Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan. Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Kaksivuotista esiopetuskokeilua ohjaa erillinen kokeilua koskeva lainsäädäntö.

Varhaiskasvatusjohtaja

Suonenjoen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja
Soita: +358 44 758 1404

Palveluajat

ma–pe 09:00–15:00

Lisätietoja varhaiskasvatuksen esiopetuksesta

Susanna Kaasinen
vt. varhaiskasvatusjohtaja

Lisätietoja Lempyyn koulun esiopetuksesta

Anna-Mari Tossavainen
luokanopettaja/koulunjohtaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta