Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Suonenjoen kaupunki järjestää esiopetusta pääsääntöisesti varhaiskasvatuksen toimintana. Poikkeuksena tästä on Lempyyn koulu, jossa järjestetään esiopetusta yhdysluokassa alkuopetuksen kanssa.

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Vuorohoidossa lapset saavat tarvittaessa esiopetusta myös muuna aikana. Esiopetuksen aikana lapset saavat joko lounaan tai päivällisen sekä aamupäivällä kevyen välipalan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Suonenjoen kaupungin päiväkodeissa toteutetaan ajalla 2021-2024 kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua.

Esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu helmikuun aikana. Lomake löytyy esiopetuksen verkkosivulta.

Esiopetukseen osallistutaan normaalisti sen vuoden lukuvuoden alusta, jolloin lapsi täyttää kuusi vuotta. Esiopetuskokeiluun oikeutettujen viisivuotiaiden lasten huoltajille lähetetään erilliset ilmoittautumisohjeet tammi-helmikuussa 2022.

Ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti tammi-helmikuun aikana sähköisen eDaisy-asiointipalvelun kautta

Esiopetus on maksutonta opetusta, jota lapset saavat oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna päiväkodissa tai koulussa. Esiopetusta järjestetään myös yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Jos esiopetuksen oppilaalla ilmenee tuen tarvetta, on hänellä oikeus tarvitsemiinsa avustajapalveluihin ja apuvälineisiin.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Kaksivuotista esiopetuskokeilua ohjaa erillinen kokeilua koskeva lainsäädäntö.

Varhaiskasvatusjohtaja

Suonenjoen kaupungin varhaiskasvatusjohtaja
Soita: +358 44 758 1404

Palveluajat

ma–pe 09:00–15:00

Lisätietoja varhaiskasvatuksen esiopetuksesta

Susanna Kaasinen
varhaiskasvatusjohtaja

Lisätietoja Lempyyn koulun esiopetuksesta

Anna-Mari Tossavainen
luokanopettaja/koulunjohtaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta