Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Ostamatta jättäminen on suurin ympäristöteko. Kun kuitenkin joudumme jonkin verran hankkimaan yhtä sun toista, niin kannattavinta on käyttökelpoisten, mutta itselle tarpeettomien tavaroiden myyminen eteenpäin tai kierrättäminen muutoin. Paikkakunnalla toimii useampia hyväntekeväisyyttäkin harjoittavia yhdistyksiä, jotka ottavat vastaan myytävää tavaraa.

Kun lopulta päädyt heittämään käyttämäsi tavaran pois, ole ystävällinen ja tutustu Jätekukon tuottamaan lajitteluoppaaseen

Monissa yhtiömme kohteissa on omat astiat tavanomaisimmille jätejakeille. Ne talot, joiden jätekatoksiin esim. paperin- tai metallinkeräysastia ei ole sopinut voivat käyttää paikkakunnalta löytyviä Rinki-ekopisteitä. Ekopisteet sijaitsevat kauppojen läheisyydessä, joten kierrättäminen on todella helppoa. Tuo tullessas, vie männessäs!

Jätteiden lajittelu on helpointa aloittaa kotikeittiöstä. Monissa asunnoissamme on allaskaapissa neljä jäteastiaa. Muovipakkaukset vievät eniten tilaa. Sisäkkäin pakatut kartonkipakkaukset ja lasi- ja metallipurkit sopivat allaskaapissa kahteen astiaan mainiosti. Biojätettä varten voi sijoittaa muutaman litran astian allaskaapin hyllylle. Käytetyille paristoille riittää usein vanhan muovirasia. Keräyspaperit tippuvat kätevästi paperipussiin eteisessä. Jos kotonasi kertyy jätettä, jota ei voi kierrättää, jäi äsken mainituista neljästä jäteastiasta yksi vielä sekajätteelle.

Muistathan viedä suuret jäte-erät, kuten käytöstä poistetut huonekalut tai sähköelektronisen romun suoraan lajitteluasemalle.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta