Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Suonenjoen kaupungin vastuualue rajautuu asemakaava-alueisiin Suonenjoen ja Iisveden taajamissa. Tontin omistajalla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Suonenjoen kaupungin kunnossapidettäviä katuja ja kevyen liikenteen väyliä on yhteensä n. 80 kilometriä, joista noin puolet on päällystettyjä. Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Talvisin kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle huomattavaa haittaa. Ympärivuotisesti ylläpidettäviä kohteita ovat kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Suonenjoella uusia katuja rakennetaan vuosittain vähän, joten rakentamisessa keskitytään nykyisen katuverkon peruskunnostukseen sekä liikenneturvallisuuden parantamiseen.

Katujen kunnossapito

Katujen kunnossapito on tärkeä osa kaupungin tuottamaa liikenneturvallisuutta. Hyvä kuntoisella tiellä liikkujan on helppo keskittyä muuhun liikenteeseen.

Ilmoitathan heti, jos huomaat katualueilla esimerkiksi näköesteitä tai muuta, joka voi vaikeuttaa turvallista liikkumista yleisillä teillä. Palautetta ulkoalueiden kunnossapidolle (mm. katujen auraus) voi antaa ulkoalueiden vikailmoitukset -sivun kautta.

Hanna-Riikka Kleemola
kuntatekniikan päällikkö
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta