Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Tuulikki Jalkanen: VÄKI-taidenäyttely

7.2.2024 klo 11:00 – 1.3.2024 klo 15:00
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki

VÄKI -taidenäyttely on Suonenjokelaislähtöisen luovan- ja hyvinvointialan yrittäjän ja taiteilijan Tuulikki Jalkasen ensimmäinen soolotaidenäyttely, joka pohtii juuria, myyttejä ja
ihmisten voimaa sekä yhteyttä. Esillä maalauksia ja audioteoksia.

Sanaan väki kätkeytyy ajatus asioiden, ihmisten ja naishahmojen voimasta sekä alkuperästä, joka vanhassa suomalaisessa uskomusjärjestelmässä on liittynyt erilaisiin paikkojen haltioihin ja näiden voimiin. Mutta millaista voimaa tai väkeä löytyy siis tarinoista, naishahmoista ja juuristamme? Tai mitä voimaa on vaikeiden asioiden esiin nostamisella tai näkyväksi tekemisellä?

Näyttely sisältää luonnon väreillä toteutettuja vesiväriteoksia, jotka ovat kuin primitiivisiä välähdyksiä yhteydestä omiin juuriin, alitajuntaan ja niiden suomaan voimaan, jotka ovat kuin jonkin hyvin vanhan ja olemassa olevan muistamista. Mukana myös akryylimaalauksia, joissa pääosan usein saavat naishahmot erilaisine myyttisine tarinoineen. Voima muotoutuu siis monesta eri lähteestä. Haavoittuvuudesta, juurista, muistamisesta ja tarinoista, jotka tuovat yhteen ja tekevät kokonaiseksi.

Jalkasta on inspiroinut teoksiin muun muassa oman suvun tarinat, sukujuuret, suhde luontoon sekä käsite voimasta. Mukana kulkee myös edesmenneen isoäidin kuvaus vanhuudesta ja pohdinta hoivan voimasta. Näyttelyssä on mukana myös Jalkasen omia tekstejä kirjoitettuna ja audioteoksina. Visuaalinen taide on muovautunut jatkumoksi Jalkasen musiikilliselle työlle ja taiteelle ja muodostavat yhdessä toisiaan ruokkivan kokonaisuuden.

Näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 6.2. klo 15-17. Tervetuloa!

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta