Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkään työttöminä olleille henkilöille työllistymismahdollisuuksien ja elämänhallinnan parantamiseksi. Työllisyyspalvelun tai sosiaalitoimen palvelussa teemme yhdessä asiakkaan kanssa aktivointisuunnitelman, jossa sovitaan työtoiminnan sisällöstä ja tavoitteista. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään yleensä kaupungin omissa toimipisteissä tai lähialueen eri yhdistyksissä. Suonenjoella toimivia yhdistyksiä ovat Rivertech ry, ViaDia ja Vanhamäki-säätiö.

Työttömien terveystarkastus

Tarvittaessa sinulla on mahdollisuus maksuttomaan terveystarkastukseen, jonka järjestää Sisä-Savon terveyskeskuksen omahoitaja. Palvelun tavoitteena on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen siten, että työllistymiseen liittyvien suunnitelmien tekeminen mahdollistuisi.

Monialainen yhteispalvelu (TYP)

Suonenjoen kaupungin työllisyyspalvelu tarjoaa pidempään työttömänä olleille työnhakijoille työllistymistä edistäviä monialaisia yhteispalveluja eri viranomaisten yhteistyössä ns. yhden luukun periaatteella. TE-toimiston, kunnan ja Kelan asiantuntijat etsivät kanssasi parhaita ratkaisuja työllistymisesi edistämiseksi. Polkusi työelämään voi kulkea esimerkiksi työkokeilun, koulutuksen, kuntouttavan työtoiminnan tai tuetun työn kautta. TYP-palvelussa pääset myös maksuttomaan terveystarkastukseen terveydenhoitajalle sekä saat tarvittaessa tietoa Kelan ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista.

Omahoitajan palvelut

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta