Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Suonenjoki dronella kuvattuna ja muokattu näyttämään planeetalta

Suonenjoen kaupunki kutsuu kuntalaisia mukaan Suonenjoki 2040 -visiotyöhön

7.3.2024 Uutiset

Miltä Suonenjoki näyttää 2040? Osana uuden strategian valmistelutyötä on tavoitteena luoda kuvaa Suonenjoen tulevaisuusnäkymästä pitkällä aikavälillä. Työhön osallistetaan päättäjät, kuntalaiset ja henkilöstö.

Suonenjoen kaupungin voimassa oleva kuntastrategia on voimassa vuoden 2025 loppuun saakka. Uutta strategiaa lähdetään kokoamaan Suonenjoki 2040 -visiotyön avulla.

– Strategia on keskeinen kaupungin työskentelyä ohjaava asiakirja. On hyvä miettiä yhdessä strategiatyön pohjaksi, millainen on Suonenjoen toimintaympäristö jatkossa ja rakentaa kaupungin vahvuuksia ja tavoitteita siihen nojaten, hallintojohtaja Maikki Rouvinen kertoo.

Visiotyön tarkoitus on tarkastella Suonenjoen tulevaisuuden näkymiä ennakointitiedon ja tunnistettujen muutoskehitysten kautta. Prosessin tavoitteena on luoda kuntalaisten, päättäjien ja kaupungin henkilöstön vuoropuhelussa yhteistä näkemystä siitä miten kunnan toimintaympäristö on muuttumassa ja millaiselle Suonenjoen tulevaisuus näyttää. Sen pohjalta mietitään miten se vaikuttaa kunnan toimintamahdollisuuksiin ja tehtäviin sekä miten tämä kaikki pitää huomioida kunnan toiminnassa jatkossa.

Suonenjoen kaupunki kutsuu kuntalaisia mukaan Suonenjoki 2040 -visiotyöhön. Prosessi alkaa tausta-aineiston keräämisellä, johon kuntalaiset voivat antaa oman panoksensa sekä ajatuksensa kaupungin tulevaisuuteen liittyen. Kuntalaisten näkemyksiä kerätään kyselyllä, joka on auki 6.3.-30.4.2024. Kysely löytyy sähköisenä kaupungin kotisivuilta sekä paperisena Suonenjoen kirjastolla. Kuntalaisia tullaan kuulemaan visiotyöskentelyssä myöhemmin myös kuntalaisille suunnatuissa tapahtumissa.

Maikki Rouvinen
hallintojohtaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta