Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Marraskuun tervehdys kannustaa taukojumppaan

Kansalaisopiston ryhmäliikuntakurssina oleva FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittelemä kokonaisvaltainen kehonhuoltotunti, jossa kehitetään liikkuvuutta toiminnallisin aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja ja lihastoimintaketjuja mukaillen. Liikkeet tehdään hengityksen tahdissa kehon hyvällä kannattelulla. Tunnilla aktivoidaan kehon yleisimpiä heikkoja ja kireitä alueita liikehallintaharjoitteilla ja täsmävenytyksillä.

Tee itsellesi hyvää!

Tällä neljän minuutin videolla on FasciaMethod -liikkeillä tehty harjoitus taukojumpaksi.

Harjoitus tehdään tuolilla. Siirrä tuoli kauemmas pöydästä, istu ryhdikkäästi selkä irti selkänojasta ja jalat kiinni lattiassa.

Aineenvaihdunta vilkastuu, kehon liikkuvuus ja liikelaajuudet lisääntyvät. Hengityksellä tehostat ja rytmität harjoitusta, rentoutat kehoa ja mieltä. Lyhyenkin jumpan jälkeen olet virkeämpi jatkamaan töiden parissa.

Ota video päivittäiseen käyttöön. Pian muistat liikkeet ulkoa, ja ehkä keho ja mielikin kaipaavat toistuvaa harjoitusta. Tee kutakin liikettä viidestä kuuteen kertaa.

Jumppa sopii istuma- sekä seisomatyötä tekevälle, opiskelijalle, tai vaikka sinulle joka olet innokas sukanneuloja. Se sopii meille kaikille!

Tiina Vihavainen

Kirjoittaja on Sisä-Savon kansalaisopiston liikuntaryhmiä vetävä Leppävirran osastovastaava

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta