Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Sammalselän koulu ilmasta kuvattuna hieman yläviistosta. Pilvipoutainen kevätpäivä.

Tiedote koskien 5–6 -luokkien yhdistämistä

1.11.2023 Uutiset

Suonenjoen kaupungin 5–6 -luokat yhdistetään lukuvuoden 2024-2025 alusta alkaen.

Päätöksen taustalla on kaupunginvaltuuston 21.12.2020 yksimielisesti hyväksymä kestävän kuntatalouden tasapainottamisen ohjelma, jonka mukaisesti kasvun ja oppimisen palveluissa tulee vuosien 2022–2025 aikana sopeuttaa toimipisteverkostoa ja henkilöstöresurssia suhteessa alenevaan oppilasmäärään.

Kasvun ja oppimisen palveluista laadittu palveluverkkoselvitys on ollut kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa kesällä 2022. Asian käsittelyn yhteydessä on päätetty Sammalselän koulun lakkauttamisesta vuonna 2025. Lisäksi on edellytetty, että toimialan tulee viipymättä edistää rakenteellisten uudistusten toteuttamista sopeuttamalla perusopetuksen ryhmäkokoja ja keskittämällä toimintoja.

Valmistelutyöt 5-6 -luokkien yhdistämiseksi on aloitettu.

Asiaa koskevassa keskustelussa on syytä muistaa, että suunnitellun muutoksen keskiössä ovat lapset. Aikuisten puheilla ja viestinnällä on erittäin suuri vaikutus siihen, miten lapset sopeutuvat tulevaan.

Asian valmistelua jatketaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, tavoitteena löytää parhaat mahdolliset ratkaisut rakenteellisia muutoksia vastaavien tavoitteiden edessä.

Lisätietoja:

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta