Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Seija ja Jonna esittelevät kaupungin rotinakassia

Suonenjoen rotinakassia jaetaan myös vuonna 2024

25.3.2024 Uutiset

Vuonna 2023 Suonenjoelle syntyi 37 vauvaa. Vauvaperheet saavat Suonenjoella tervehdyksenä rotinakassin, johon kaupunki sekä paikalliset järjestöt ovat tehneet oman lahjoituksensa. Rotinakassien jakelusta vastaa Pohjois-Savon hyvinvointialueen perhetyöntekijät.

Suonenjoella on vuodesta 2021 lähtien jaettu rotinakassi jokaiseen vauvaperheeseen. Rotinakassi on tärkeä tervehdys perheelle. Kassin sisällä on asioita, joista koko perhe voi iloita. Tällä hetkellä rotinakassin jakamisesta vastaa Pohjois-Savon hyvinvointialueen perhetyöntekijät Seija Ahola ja Jonna Korhonen.

– Neuvola kysyy luvat ja sitten me sovimme perheen kanssa, milloin käydään viemässä, Jonna kertoo.

– 99 % perheistä antaa luvan yhteydenotolle ja vierailulle. Muutama perhe on jäänyt välistä, koska ei ole vastannut puhelimeen tai aikaa tapaamiselle ei ole löytynyt. Rotinakassi on otettu hyvin vastaan, koska tämä sisältää myös tietoa, Seija jatkaa.

Perhetyöntekijät eivät saavu heti käymään vastasyntyneiden luona vaan antavat perheelle hetken aikaa tutustua pienokaiseen.

– Annamme perheelle hetken aikaa tottua vauva-arkeen. Sitten, kun mennään käymään, niin perhe pystyy kysymään neuvoja ja apua uuden arjen keskelle, Seija tarkentaa.

– Tehdään todella matalankynnyksen työtä ja näiden vierailuiden aikana voimme myös markkinoida meidän palveluitamme matalla kynnyksellä, Jonna lisää.

Rotinakassin sisältö muuttuu vuosittain. Seija ja Jonna pyrkivät myös siihen, että rotinakassissa olisi mukana joka vuosi uusi toimija. Suonenjoen kaupunki, Martat ja MLL ovat olleet alusta asti mukana.

Suonenjoen kaupungin puolelta rotinakassin vastuuhenkilö on vapaa-aikakoordinaattori Niina Miilunpohja.

– Minusta tämän on mukava tapa myös kaupungilta toivottaa uusia kuntalainen lämpimästi tervetulleeksi.

Rotinakassin sisältö vuonna 2024:

Niina Miilunpohja
vapaa-aikakoordinaattori
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta