Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Piirroskuva kahdesta kirjasta, joiden päällä on omena.

Suonenjoen koulutuspalveluiden palveluverkkoselvitys käynnistyy

22.3.2022 Uutiset

Kaupunginhallitus on tehnyt 07.02.2022 päätöksen aloittaa koulutuspalveluiden palveluverkkoselvitys. Selvityksen toteuttavaan työryhmään nimettiin viranhaltijoista koulutusjohtaja ja henkilöstöpäällikkö sekä luottamushenkilöistä Pauliina Kovanen ja Timo Lahtinen.

Lapsi- ja oppilasmäärä laskee ennusteiden mukaan tulevina vuosina selkeästi. Työryhmän tehtävänä on laatia selvitys nykyisestä palveluverkosta sekä tarkastella tulevaisuuden mahdollisuuksia ja uudelleen järjestämisen vaihtoehtoja siten, että lapsille ja nuorille voidaan jatkossakin tarjota laadukkaat varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut.

Käynnissä oleva palveluverkkoselvitys kattaa kaupunginvaltuuston linjauksen mukaisesti koko koulu- ja varhaiskasvatusverkon. Ohjeistuksen mukaan asian valmistelu jaetaan kolmeen kokonaisuuteen:

  1. Ensimmäisessä vaiheessa tehtävään selvitysosaan ja aikaisempien selvitysten täydentämiseen sekä tarvittavilta osin tietojen päivittämiseen.
  2. Toisessa vaiheessa tehtävään vaikutusmahdollisuuksien varaamisen ja osallistamiseen.
  3. Kolmannessa vaiheessa tehtävään päätöksentekomenettelyyn, missä tehdään esitykset mm. verkoston uudelleen järjestämisestä sekä oppilaiden ja henkilöstön sijoittamisesta.

Tavoitteena on saattaa koko prosessi valtuuston päätettäväksi kesäkuun 2022 kokoukseen.

Aiemmista palveluverkkoa koskevista selvityksistä ja niihin liittyvistä päätöksenteon vaiheista löytyy tietoa alla olevasta linkistä:

Palveluverkkoselvitystyön etenemisestä tiedotetaan Suonenjoen kaupungin kotisivuilla.

Lisätietoja

Anne Lahtivirta
kasvun ja oppimisen johtaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta