Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Juha ja Toivo Huttunen pesäpalokentällä

Onnelanranta on uusi helpon arjen asuinpaikka: ”Voi vain hilpasta kotiovelta melomaan tai kalastamaan” – tutustu tontteihin ja katso video

4.7.2023 Uutiset

Suonenjoella voi elää itsensä näköistä arkea. Erinomaiset palvelut, turvallisuus ja laadukkaat koulut aina esikoulusta lukioon tuovat perheille mielenrauhaa. Aivan näiden palveluiden ääreen on nyt mahdollisuus lähteä rakentamaan omaa onneaan. Tutustu Onnelanrantaan ja sen tonttitarjontaan!

Suonenjoen keskuskentällä käy vilske, kun paikallisen pesäpalloseuran lapset tekevät lämmittelyharjoituksia. Lapsia valmentaa Juha Huttunen, jonka vanhempi poika Toivo on mukana joukkueessa. Liikunnallisen perheen isä kokee, että Suonenjoki on heille oikea paikka elää.

– Elämä on täällä helppoa, koska täältä löytyy kaikki mitä elämään tarvitsee: hyvät palvelut lyhyen matkan päässä ja laajasti harrastusmahdollisuuksia. Yhteistyö koulun ja kodin välillä on mutkatonta. Suonenjoki on myös turvallinen paikka. Täällä ei pelota jättää lapsia koulun jälkeen leikkimään keskenään koulun pihalle.

Juha asuu Suonenjoella yhdessä vaimonsa Suvin sekä 10-vuotiaan Toivon ja 8-vuotiaan Unton kanssa. Kahden vilkkaan pojan isänä Juha haluaa olla omalta osaltaan mahdollistaa lasten liikunnan riemun, joten hän on vapaaehtoisena mukana paikallisen pesäpallo- ja salibandyjoukkueiden valmentajana.

– Kaupunki on luonut hyviä mahdollisuuksia harrastustoimintaan. Meillä on aktiivisia liikuntaseuroja, jotka eivät varmaan olisi niin aktiivisia, jollei meillä olisi hyviä puitteita harrastaa.

Urheilun lisäksi Suonenjoella on aktiivista kulttuuritarjontaa sekä muita harrastusmahdollisuuksia.

– Suonenjoella saa halutessaan rauhallisemman elämänrytmin, mutta kyllä täältä tosiaan aktiviteetteja riittää, Juha naurahtaa.

Yhteinen rantasauna ja oma venepaikka

Kivenheiton päähän keskustan palveluista on valmistunut pientaloalueen asemakaava, jossa on tontteja erillispientaloille ja rivitalolle. Suonenjoen rantamaisemaan rakentuva uusi asuinalue Onnelanranta täyttää monia suomalaisten yleisimmistä asumistoiveita. Alueella on lisäksi yhteiskäyttöä palveleva tontti, johon voi toteuttaa alueen yhteisen rantasaunan tai muuta yhteiskäyttöistä tilaa.

Kaikille tonteille kuuluu myös venepaikka alueen omasta valkamasta Suonenjoen rannasta.

– Voi vain hilpasta kotiovelta melomaan tai kalastamaan.

Katso video Onnelanrannasta, joka tarjoaa toiveiden mukaista asumista upealla sijainnilla.

Tutkimusten mukaan suurin osa meistä haluaa asua omakotitalossa lähellä luontoa ja vesistöjä, mutta kuitenkin kohtuullisen matkan päässä arjen palveluista ja harrastusmahdollisuuksista.

– Onnelanranta on hieno alue, jossa yhdistyy mukavasti väljähkö omakotiasuminen maalaismaisemissa kaupungin palveluiden lähellä. Siitä on lyhyt matka kauppoihin, koululle ja juna-asemalle, Juha kertoo.

Tutustu täällä lisää Onnelanrantaan ja sen tontteihin.

Suonenjoki tarjoaa monen alan työpaikkoja ja toiveiden mukaista asumista

Mielikuva maaseudun huonosta työtilanteesta joutaa vanhentuneena romukoppaan. Pikainen käynti työvoimahallinnon verkkosivuilla kertoo, että esimerkiksi Suonenjoella on tällä hetkellä avoinna yksi työpaikka sataa asukasta kohden, kun Helsingissä samalle asukasmäärälle on tarjolla 0,4 paikkaa.

– Kyllä täältä töitä löytyy. Varsinkin metsäpuolelta, elintarviketeollisuudesta, varhaiskasvatuksesta sekä sosiaali- ja terveyspuolelta.

Vaihtelevat maisemat, vesistöjen läheisyys ja asumisen väljyys houkuttelevat uusia asukkaita Suonenjoelle. Kaupungissa on hyvä tonttivalikoima sekä asuntoja vuokralle.

Suonenjoen puolesta puhuvat myös hyvät kulkuyhteydet maanteitse ja rautateitse eri puolille Suomea. Junalla pääsee Suonenjoen asemalta 30 minuutissa Kuopioon, 90 minuutissa Jyväskylään ja neljässä tunnissa Helsinkiin.

– Tämä on helppo paikka asua, mikään ei ole liian kaukana. Tietenkin jos haluaa tehdä laajemman ostosreissun, Kuopio ja Jyväskylä ovat lähellä. Helsinkiinkin on helppo tehdä päivän reissu junalla, Juha pohtii.

Suonenjoki soveltuu loistavasti heille, jotka pitävät liikkumisesta luonnossa ja haluavat tilaa ympärilleen. Jos sinua ja perhettäsi kiinnostaa asuminen joenrantamaisemassa keskellä kaupunkia, tutustu Onnelanrannan asuinalueeseen.

Artikkeli on tehty osana Onnelanrannan markkinointia. Artikkeli on julkaistu Helsingin Uutisten ja Keskisuomalaisen nettisivuilla. Artikkeli löytyy edellä mainituilta sivustoilta 3.7.-9.7.2023 välillä.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta