Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Puukehyksen kaiverrus kansalaisopiston ryhmässä

Kellarikalleriassa tapahtuu huhtikuussa

2.4.2024 Kulttuuri

Sisä-Savon kansalaisopiston kevätnäyttely Harmaassa salissa 3.–26.4.2024.

Näyttelyssämme tutustut kaikkeen siihen, mitä kuvataiteen ja kädentaitojen kursseilla on tänä lukuvuonna opittu ja opeteltu. Suonenjoella kansalaisopiston kuvataiteen ja kädentaitojen ryhmissä opiskelee 140 opiskelijaa iältään 7–85 vuotta. Opiston kursseilla on merkitystä. Kansalaisopisto on mainio paikka oppia tekemään käsillään erilaisia tuotteita tai taidetta. Kädentaitojen kurssitarjonta on monipuolinen ja kurssit säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Taide ja käsillä tekeminen rentouttaa, luo merkitystä elämään ja tuo tekijänsä tiiviimmin osaksi yhteisöä. Kansalaisopistot edistävät kestävän kehityksen arvoja ylläpitäen ja kehittäen paikallista kulttuuria ja vaalien kulttuuriperintöämme.

Kevätnäyttelyssä on esillä kattava koonti Suonenjoen kuvataiteen ja kädentaitojen kurssien teoksista. Näyttelyssä esillä töitä kursseilta: Käsityökeidas, Lasia ja posliinia, Keramiikkaryhmä, Ompele uutta ja tuunaa vanhaa, Puutyöt, Kudonta, Hopeakorujen valmistus sekä Lasten taitopaja. Lisäksi töitä muutamilta lyhytkursseilta.

Kellarikallerian Valkoisen salin puolella nautitaan keväällä monenlaisista esityksistä. Lausujien runoesitys ”Rakastaako sinnuu kukkaan?” houkutteli paikalle runsaslukuisen yleisön. Esitys oli ensimmäinen, jossa päästiin hyödyntämään tilan uusia näyttämöverhoja. Verhot ovat osa Suonenjoen kaupungin investointia, jolla lisätään mahdollisuuksia Kellarikallerian tilojen monipuoliseen hyödyntämiseen.

Kevätnäyttelyn avajaiset pidetään 3.4. klo 18. Perinteisten avajaisjuhlallisuuksien lisäksi avajaisissa esiintyy Saikarin-Vaajasalmen kyläteatteri ja Varrella Virran -kuoro. Teatteri Lumon ”Kadonnut avain ja kakku” viihdyttää kaikenikäisiä katsojia huhtikuun lopulla 25.–27.4. Suonenjoen kulttuuripalvelut tarjoaa esitystä varhaiskasvatuksen lapsiryhmille, esikouluille ja alakoulun 1- ja 4-luokille, joten Kellarikalleriaan odotetaankin vilinää ja vilskettä.

Anne-Mari Tirroniemi
suunnittelijaopettaja, kädentaidot ja taideaineet kaikki opistokunnat
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta