Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Ihmisiä taidekalleriassa

Kaupunginhallitus hyväksyi Suonenjoen kaupungin kulttuuritoiminnan linjaukset

29.1.2024 Kulttuuri

Kulttuuritoiminnan linjaukset sisältävät katsauksen Suonenjoen kaupungin tämänhetkiseen kulttuuritoimintaan sekä toiminnan linjaukset vuosille 2024–2030.

Kulttuuritoiminnan linjaukset valmisteltiin vuoden 2023 aikana osallistamalla kaupunkilaisia, kuten kulttuuriyhdistyksiä ja -toimijoita sekä lukiolaisia. Kaupungin kulttuuritoiminnan toteutusta peilattiin kaupungin strategiaan, hyvinvointisuunnitelmaan ja Pohjois-Savon kulttuuristrategiaan.

– Kulttuuritoiminnan linjausten kautta on pyritty saamaan esille kaupungin monipuolinen kulttuuritarjonta ja löytää toimia, joihin tulevaisuudessa panostetaan. Jo käynnissä olevia linjausten mukaisia toimia ovat esimerkiksi omatoimikirjastoon liittyvät valmistelut, museoesineiden kartoittaminen ja luettelointi sekä Kaikukortti kokeilu. Toivottavasti linjaukset herättävät myös kaupunkilaisissa ideoita yhteiseen kulttuuritoimintojen järjestämiseen, summaa hyvinvoinnin ja vapaa-ajan päällikkö Paula Paavilainen.

Kaupungin kulttuuripalveluilla on jo nyt laaja tarjonta, johon kuuluvat museot, galleria, tapahtumat, kirjasto, kansalaisopisto ja musiikin opetus. Linjausten tarkoitus onkin toimia suunnittelutyökaluna ja johtaa konkreettisiin toimenpiteisiin. Esimerkiksi jo tänä vuonna kulttuuripalvelut ottaa kokeiluun tapahtumien tuotantotuen ja pyrkii laajentamaan Kellarikallerian käytettävyyttä erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten tulossa olevaan stand up -tapahtumaan sekä teatteritoimintaan.

Suonenjoen kaupungin kulttuurilinjaukset ovat luettavissa täältä.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta