Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Karhukiven bioterminaali -hanke alkaa Suonenjoella

27.6.2024 Uutiset

Suonenjoen kaupunki aloittaa elokuussa 2024 Karhukiven bioterminaalin suunnittelun, jonka jälkeen hanke jatkuu rakentamisella tulevana talvena. Hanke toteutetaan JTF- investointirahoituksella. Terminaalissa saadaan käsiteltyä ja varastoitua metsäbiomassaa pääasiassa sähkön ja lämmön tuotantoon.

Hankkeessa rakennetaan pinta-alaltaan kolmen hehtaarin suuruinen, ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali Karhukiven teollisuusalueelle Suonenjoelle. Karhukiven bioterminaali on toimintasäteensä suurin, ja se vastaa suunnittelultaan metsäenergian toimitusketjun ongelmakohtiin. Terminaali on alueellaan ensimmäinen kuntaomisteinen ja yleishyödyllinen bioterminaali, mikä parantaa monen energiayrittäjän toimintaympäristöä. Terminaalissa saadaan käsiteltyä ja varastoitua merkittäviä määriä metsäbiomassaa pääasiassa sähkön ja lämmön tuotantoon.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 2,1 milj.€, josta Pohjois-Savon liiton myöntämän Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF)- investointirahaston osuus on 1,49 milj.€.

Investointi tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua, parantaa energian jatkuvaa saatavuutta sekä vaikuttaa positiivisesti hakkeen laatuun ja sitä kautta polton puhtauteen. Terminaalitoiminta turvaa energian saatavuutta puskurivarastoinnin avulla, jolloin päästään eroon maapohjaisista varastopaikoista painorajoitteisten sivuteiden varsilla ja ehkäistään kelirikon aiheuttamat katkokset ja turvataan ympärivuotinen käyttö.

Bioterminaali tarjoaa täysin uusille metsäbiotalouden ja kiertotalouden liiketoimille alueella hyvät edellytykset. Alue sijaitsee valtatie-9:n läheisyydessä sekä metsäteollisuuskeskittymän ja kaavoitetun teollisuusalueen kupeessa, mikä luo kattavat puitteet uudelle liiketoiminnalle.

Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.

EU osarahoittama logo

Lisätietoja

Kimmo Hälinen
tekninen johtaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta