Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uuden kielen opiskelua! Uusien sanojen mieleen painaminen on mitä parhainta aivovoimistelua. Opiskelu ryhmässä on sekä hauskaa että hyödyllistä, ja leppoisa ilmapiiri parantaa opitun muistiin painamista. Opiston kursseilla opit käytännönläheistä kieltä, jota aletaan käyttää heti ensimmäisestä tunnista alkaen.

Kielten opiskelu auttaa sinua matkailussa ja kommunikaatiossa, mutta laajentaa myös tietämystäsi vieraista kulttuureista ja maailmasta. Kielten osaaminen on sivistystä ja kulttuuripääomaa parhaimmillaan.

Kielten opetuksen tavoitteena on oman kielensä ja kulttuurinsa tunnistava kansalainen, jolla on tarvittavat vieraan kielen ja kulttuurin taidot selviytyäkseen ja toimiakseen kansainvälisissä tilanteissa niin vapaa-aikana, opiskelussa kuin työelämässä.

Kunkin opetettavan kielen opetussuunnitelma sisältää ne aihealueet, kielenkäyttötilanteet ja rakenteet, mitä yleisten kielitutkintojen perusteissa edellytetään. Opetuksen pääpaino on kulttuuritietoudessa ja suulliseen viestintään rohkaisemisessa.

Opiston kursseilla opit käytännön kielitaitoa. Voit aloittaa aivan alusta, kerrata tai jatkaa siitä, missä olet opinnoissasi. Ryhmässä opiskelu on tehokasta ja hauskaa, sillä juuri puhumalla opit kieltä. Jos tasollesi sopivaa ryhmää ei ole, voit kysyä mahdollisuutta opiskella yksityisesti.

Opiston ohjelmassa on vuonna 2022–2023 opetusta tarjolla englannin, espanjan, viron, venäjän, saksan, italian ja ranskan kielissä. Kielikursseja tarjotaan kaikissa opistokunnissa (Suonenjoki, Leppävirta, Rautalampi, Tervo, Vesanto). Opisto tarjoaa myös suomen kielen alkeiskursseja eri opistokunnissa, minkä lisäksi osa kieltenkursseista on tarjolla verkkokursseina.

Pääsääntöisesti kielten ryhmiin voi ilmoittautua myös kesken kauden. Kursseilla käytettävä oppimateriaali on ilmoitettu jokaisen kurssin kohdalla opinto-oppaassamme. Kielissä on myös esim. suullisen kielitaidon kursseja, joilla kurssimateriaalia ei tarvitse itse hankkia.

Kun kieliryhmiin osallistuminen ei ole mahdollista, on silloin vaihtoehtona yksityis- tai pariopetus. Opetus räätälöidään opiskelijan tarpeen mukaan. Opetus tapahtuu opiston tiloissa opettajan kanssa sovituun aikaan, ja se on tarkoitettu yksityishenkilöille. Opetuspaketti sisältää 8 oppituntia ja sen hinta on 202 € (Ei kausikortilla!). Tiedustelut ja ajanvaraukset: Suunnittelijaopettaja Minna Rönkkö, p. 0400 652 576.

Opisto järjestää kielikoulutusta työpaikoille. Opetus räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan. Tiedustelut ja tarjouspyynnöt: Suunnittelijaopettaja Minna Rönkkö, p. 0400 652 576.

KAIKKI KIELET:

Itä-Suomen virtuaalikansalaisopiston (ISV) kieltenopettajien laatimia lisäharjoituksia (englanti, ruotsi, suomi, venäjä): www.linnala.fi/pankki.htm

Verbintaivutusta useilla eri kielillä: https://www.verbix.com/languages

Tarkista sanojen lausumisasu täältä, useat eri kielet: www.forvo.com

ENGLANTI:

Englannin kielen itseopiskelumateriaaleja, kurssit Starter-English V: Lisätehtäviä itseopiskeluun (peda.net)

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta