Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Opiston uusi lukuvuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Osallistuimme Leppävirralla Valoa ja Virtaa -tapahtumaan 5.8.2023. Pähkinäsaaren rauhan 700-vuotisjuhlaa vietettiin 16.8.2023 Suonenjoella muistokiven juurella. Päivä tehtiin yhteistyössä Lions Club Suonenjoen kanssa. Iltapäivällä oli professorien voimin pidetyt upeat luennot Futurialla ja opisto esitteli toimintaansa aulassa. Ja kahvit Suonenjoen Marttojen järjestämänä.

Hyvinvointi- ja harrastemessut järjestettiin Suonenjoella Lintharjun liikuntakeskuksessa lauantaina 19.8. Päivän aikana kävijät saivat opiston esittelypisteellä osallistua maalauksen työstämiseen. Yhteisesti syntynyt maalaus löytääkin tiensä piakkoin Herralankulmaan opiston toimitilaan Suonenjoella.

Opiston painettu kurssiopas ilmestyi 9.8. opistoalueen yksityistalouksiin. Ensimmäisellä viikolla kurssi-ilmoittautumisia on tullut n. 2200. Viime vuonna luku oli n. 2000. Eli kursseille ilmoittautuneiden määrässä on noin 10 prosentin kasvu. Toivottavasti trendi jatkuu samanlaisena! Painettu kurssiopas on kiva hypisteltävä ja antaa kattavan kuvan opiston kursseista. Totuus kuitenkin on, että vain noin 10-12 prosenttia kaikista ilmoittautumisista tulee opistoon puhelimitse. Pääosa kurssilaisista ilmoittautuu netin kautta. Jatkossa tulemmekin miettimään, millainen malli painetun ja sähköisen oppaan kohdalla olisi taloudellisestikin järkevää.

Opiston henkilöstörakenne on kokenut viimeisen vuoden aikana selkeän muutoksen. Vakinainen tanssiopettajan toimi lakkautettiin ja kädentaitojen ja taideaineiden opettajan toimi muutettiin suunnittelijaopettajan toimeksi. Toisen kansalaisopiston toimistosihteerin eläköidyttyä opiston toimistosihteeriresurssi on jatkossa 1.6 – tarkoittaa, että toinen toimistosihteeri työskentelee lisäksi yhteisenä kaupungin muun hallinnon tehtävissä.

Syksyn aikana käynnistynee varhaiskasvatuksen taidekoulut niin Suonenjoella kuin Leppävirralla pilotteina. Idea on sama kuin musiikkipuolen muskareissa – haluamme saada lapset kuvataiteiden ja kädentaitojen pariin.

Pientä varjoakin on auringon alla. Valtionosuuksiin on tulossa heikennys ensi vuoden alussa hallitusohjelman mukaan. Tämä ei välttämättä hetkauta opiston toimintaa välittömästi, mutta laittaa kuitenkin mietintää taloudelliselle puolelle. Pitääkö kurssimaksuja nostaa vai supistetaanko kurssien määriä kuntakohtaisesti. Mutta elämme vielä toivossa, että säästöt eivät pahasti iskisi vapaan sivistystyön puolelle.

Nyt kaikki ilmoittautumaan opiston kursseille!

Suonenjoella 21.8.2023

Markus Hyytinen, rehtori

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta