Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Kansalaisopiston syksy on lähtenyt rivakasti liikkeelle. Uusi kurssiopas ilmestyi elokuun alkupuolella ja kursseille ilmoittautuminen on ollut kiitettävällä tasolla. Toivottavasti kattauksestamme on kaikille halukkaille jotakin.

Lokakuun alussa olimme mukana Suonenjoen taiteiden yössä. Yleisöluennoista erityisesti Nivelet ja selkä kipuilevat, mikä avuksi? -luento sai runsaasti yleisöä liikkeelle. Futurian auditoriossa oli toistasataa kuulijaa paikalla. Marraskuussa on tulossa Teemu Keskisarjan luento sodan ja rauhan asioista suhteessa itänaapuriimme. Ajankohtainen ja varmasti mielenkiintoinen luento odotettavissa.

Suomen kielen kursseja on aloitettu ukrainalaisille niin Suonenjoella kuin Vesannollakin. Pyrimmekin vastaamaan ajankohtaisiin tarpeisiin joustavasti ja nopeasti toimien.

Tulevina asioina opistossamme tullee olemaan uuden suunnittelijaopettajan rekrytointi alkuvuodesta 2022. Tällä vastataan erityisesti kädentaitojen opettajan toimen tiettyyn jatkuvuuteen, mutta samalla pyritään antamaan tärkeälle suunnittelulle resursseja. Tanssinopettajan toimea ei todennäköisesti jatkossa enää vakinaisena täytetä. Nämä suunnitelmat ovat vielä lopullisia päätöksiä vailla.

Virkaehtosopimuksen muutokset 1.6.2022 erityisesti matkakorvauksen omavastuun osalta on puhuttanut tuntiopettajia. OVTES:in muutoksessa omavastuun rajaksi tuli 20 km. Paikalliset päätökset ovat tällaisissa asioissa aina mahdollisia.

Äskettäin ilmestyi Paukarlahden kyläkirja. On muuten mielenkiintoista luettavaa! Kyläkirja Kerkonkoskeltakin on ilmestynyt. Saamme näilläkin blogipalstoilla kuulla vielä asioista lisää.

Lisää opistomme syksystä löydät muun muassa facebookista.

Markus Hyytinen

vs. rehtori

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta