Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Kesäisessä maisemassa yksityiskohta puisesta Lintharjun maamerkistä. Tervatussa rungossa on kyltti, jossa lukee Lintharju on huippu.

Lintharju on Suonenjoen monipuolisin ulkoilualue, jossa voi virkistyä niin kesällä kuin talvella. Upealta harjualueelta löytyvät reitit niin retkeilyyn, maastopyöräilyyn kuin hiihtoonkin. Nappaa sienikori kainaloon tai vuokraa vaikkapa sähköavusteinen maastopyörä, ja lähde tutustumaan kauniiseen harjualueeseen! Ota mukaan evästä laavulle tai piipahda ulkoilun jälkeen Lintharjun Liikuntakeskuksella uimassa, saunomassa ja nauttimassa kahvion tarjonnasta.

Luontopolku

Lintharjun luontoon voi tutustua 13 kilometrin mittaisella luontopolulla. Polun varrella on opastauluja, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Yhdyspolkujen ansiosta luontopolulla voi kulkea myös lyhyempiä reittejä.

Vauhdin hurmaa maastopyöräillen

Vauhdikkaammasta menosta nauttivat tutustuvat Lintharjuun maastopyöräillen. Lintharjun reitit ovat pääasiassa helpohkoja kangasmaastossa kulkevia polkuja, mutta haastetta tuovat harjualueen mäet, joissa on paikoin suuriakin korkeuseroja. Reitit on merkitty maastoon keltaisilla maalimerkinnöillä ja opasviitoin. Reitillä liikutaan osin luonnonsuojelu- ja Natura-alueilla. Pyöräillään maastossa siis luontoa kunnioittaen ja merkityillä reiteillä pysyen.

Lintharjun lisäksi Suonenjoelta löytyvät myös Simolan ja Koskelon maastopyöräreitit.

Saapuminen

Alueelle saavuttaessa auto kannattaa jättää keskustan tuntumasta löytyvän Suonenjoen jäähallin alaparkkiin, josta myös reittikartat löytyvät. Liikkeelle on mahdollista lähteä myös Onkilammelta, jossa sijaitsee toinen ulkoilualueen parkkipaikoista.

Laavut

Eväät maistuvat parhaalta luonnon helmassa! Lintharjun alueelta löytyy kaikkiaan viisi laavua: Alaparkin, Palolammen ja Kukkuran laavut sekä Onkilammen ala- ja ylälaavut. Kaupunki hoitaa laavujen puuhuollon.

Lintharjun alueelta löydät:

Ladut

Savon kauneimmat hiihtoladut löytyvät tietenkin Lintharjulta. Osa laduista on nimetty paikallisten hiihtosuuruuksien mukaan. Koiraladulle pääsee hiihtämään myös koirakaverin kanssa.

Tutustu Lintharjun latuihin

Ranen raput

Kuntoportaat on nimetty Ranen rapuiksi Rauno Miettisen mukaan. Näin halutaan kiittää olympiaurheilijaa suonenjokelaisille tuottamasta hyvästä mielestä ja kotiseutuylpeydestä.

Lue lisää ulkoliikuntapaikoista

Lintharjun Liikuntakeskus

Koe liikunnan iloa uimahallissa, kuntosalilla tai katsomossa kannustaen! Monipuoliselta allasosastolta ja kuntosalilta löytyy jokaiselle jotain. Liikuntahallissa järjestetään mm. lentopallon, futsalin ja salibandyn kansallisen tason pelejä sekä erilaisia tapahtumia.

Lintharjun Liikuntakeskus

Maastopyöräreitit

Suonenjoen maastopyöräreitit tarjoavat haastetta niin lajiin tutustuville kuin pyöräilyä pidempään harrastaneille.

Tutustu maastopyöräreitteihin

Frisbeegolf

Suonenjoen 23-väyläisellä metsäradalla voi pelata ympäri vuoden. Sopivia väyliä löytyy niin aloitteleville heittäjille kuin kokeneille harrastajillekin.

Tutustu Suonenjoen frisbeegolfrataan

Salainen sienipaikka

Myös Suonenjoen salainen sienipaikka löytyy Lintharjulta. Sienipolun varrelta löytyy 11 sienilajia herkkutatista keltavahveroon. Mutta älä vaan kerro tästä kenellekään!

Psst… Sienipolun kartalle tästä

Iso Kaatron uimaranta

Kaupungin suosituimmalla uimarannalta löytyy vesipedoille myös hyppytorni ja vesiliukumäki.

Tutustu uimarantoihin

MOBO-suunnistus

MOBO-sovelluksen ja älypuhelimen avulla voi tutustua ilmaiseksi suunnistukseen ja kokeneempi suunnistaja voi sovelluksen avulla tehdä hyvän karttaharjoituksenkin.

Lisää MOBO-suunnistuksesta
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta