Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Perheliikunta on liikuntaa, jota koko perhe- ja lähipiiri – lapset taaperoista, teineihin, vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja ystävät – voivat harrastaa yhdessä.

Sitä pystyy harrastamaan missä vaan mahdollisuuksien mukaan omatoimisesti ulkona tai sisällä, oman perheen kesken tai osallistumalla järjestettyyn toimintaan.

Se on monipuolista perheen aktiivista yhdessäoloa kotona ja eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina.

Tärkeintä on yhdessäolo, vuorovaikutus, porukalla tekeminen ja yhteiset kokemukset. Perheellä on tärkeä rooli lasten aktiivisuuden/liikunnallisuuden kannalta.

Kotoa saamansa mallin mukaan lapset oppivat, että liikkuminen kuuluu arjen rutiineihin. Perheen kanssa liikkuminen, ulkoileminen ja touhuaminen ovat valintoja, joiden myötä lapset oppivat liikkumisen kuuluvan päivittäiseen elämään. Yhteinen tekeminen aikuisten ja muiden lasten kanssa opettaa lapselle vuorovaikutustaitoja, toisen kuuntelemista ja kunnioittamista sekä myönteistä suhtautumista toisiin. Yhteisistä kokemuksista riemuitseminen sekä kaikkien perheenjäsenten huomioonottaminen ovat pieniä, mutta tärkeitä kasvun paikkoja. Kannustaminen kokeilemaan ja onnistumisista iloitseminen auttavat lasta muodostamaan myönteisen minäkuvan. Ne ovat oleellisia askeleita kohti liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa.

Lasten ja vanhempien yhdessä liikkuminen voi lisätä molempien ikäryhmien fyysistä aktiivisuutta ja omaehtoista liikuntaa sekä kohentaa kuntoa. Myös muulla eri-ikäisten yhdessä liikkumisella voidaan edistää sekä lasten ja nuorten, että aikuisten fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia.

Kevään 2024 ryhmät

Kohderyhmänä on perheet, joilla on 3-5-vuotias lapsi (s. 2019-2021). Koko perhe, myös isovanhemmat saa osallistua toimintaan, tekeminen on suunnattu varhaisiässä oleville lapsille.

Enintään 10 perhettä / ryhmä.

Ryhmä 1. lauantaisin kello 12:00-12:45

Ryhmä 2. lauantaisin kello 13:00-13:45

Perheliikunta on kaikille maksuton.

Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa 29.1.2024 kello 12 ja päättyy 12.2.2024 kello 18.

Kokoontumiskertojen sisältö

Perheliikunta sisältää 4 ohjattua kokoontumiskertaa sekä 1 omatoimisen uintikerran.

Kerta 1. 17.2.2024 Yhtenäiskoulun liikuntasali (Koulukatu 21)

  • Tutustumisleikkejä- ja pelejä

Kerta 2. 24.2.2024 Jäähallin pulkkamäki (sää varaus) / yhtenäiskoulun liikuntasali

  • Mäen laskua, tikkupullien paistoa ja lämmintä mehua laavulla (liikuntapalvelut tarjoaa tikkupullat ja mehut).

Kerta 3. 2.3.2024 Lintharjun Liikuntakeskus, liikuntasali (vaihtoehtoisesti Yhtenäiskoulun sali)

  • Taito- ja temppurata

Kerta 4. 9.3.2024 Lintharjun Liikuntakeskus (vaihtoehtoisesti Yhtenäiskoulun sali)

  • Musiikki osana liikkumista

Kerta 5. Itsenäinen

  • Uimahallikäynti omatoimisesti yhdessä perheen kanssa.
    • Liikuntapalvelut tarjoaa perheliikuntaan osallistuneille ilmaisen uinnin, joka tulee hyödyntää ennen juhannusta (20.6.2024 mennessä). Lippuja varataan 2 aikuiselle ja 2-3 lapselle/ perhe. Liput voi noutaa liikuntakeskuksen kassalta 9.3.2024 alkaen nimeä vastaan.

Yhteystiedot

Päivi Heiskanen
liikunnanohjaaja
Ella Paananen
liikunnanohjaaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta