Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Kypäräpäinen mies pitelee olkapäällään sähköjohtoja katsoen sivulle. Nainen hoitajan asussa katsoo suoraan kameraan hymyillen.

Työlle tekijöitä -rekrytapahtuma maahanmuuttajille

23.9.2022 Uutiset

Kehitysyhtiö SavoGrow järjestää yhdessä alueen kuntien ja Kuopion kaupungin kanssa Työlle tekijöitä -rekrytapahtuman, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen työnantajat ja ulkomaiset työnhakijat. Tilaisuus pidetään Suonenjoen Yrityspuisto Futurialla ke 28.9. klo 15–18 ja se on avoin kaikille kansallisuuksille.

”Tilaisuuteen on tulossa reilut parikymmentä yritystä SavoGrown alueelta ja Kuopiosta. Työnhakijoiden ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mutta alustavien tietojen mukaan ainakin kuutisenkymmentä ukrainalaista on tulossa paikalle”, kertoo SavoGrowlla tilaisuuden järjestelyjä koordinoiva elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari.

Osallistuvien yritysten joukossa on myös henkilöstövuokrausyrityksiä, jotka ovat valmiita palkkaamaan useita kymmeniä työntekijöitä, jos sopivat kandidaatit löytyvät.

Motivoituneita työnhakijoita

SavoGrown tekemän ennakkokartoituksen mukaan työnhakijat ovat hyvin motivoituneita löytämään mitä tahansa työtä. Joukossa on mm. ravintola-alan työntekijöitä, opettajia ja lastentarhanopettajia, puhtaanapidon osaajia, rakennusalan ihmisiä sekä varastotyöntekijöitä. Osalla on jo ennestään kokemusta ulkomailla työskentelystä – lähinnä Puolasta ja mansikkapelloilta Suomesta.

”Kartoitukseemme vastanneilla ihmisillä tuntuu olevan hyvin realistinen käsitys siitä, mihin puutteellisella kielitaidolla voi työllistyä. Väki on koulutettua, mutta esimerkiksi varasto- ja tehdastyöhön ollaan laajasti valmiita”, kertoo SavoGrown viestintävastaava Elina Välkky.

Yritysten ja työnhakijoiden kohtaamisia

Tilaisuudessa tavoitteena on esitellä lyhyesti paikalla olevat yritykset ja kertoa, millaisia osaajia he tarvitsevat joko nyt tai tulevaisuudessa. Esittelyjen jälkeen jakaannutaan pienempiin ryhmiin, jolloin on mahdollisuus keskustella työmahdollisuuksista vapaammin.

Tilaisuuteen on pyritty löytämään ukrainan ja venäjän kielen tulkkeja, jotta kieliongelmat saadaan selätettyä.

Työllistämiseen tarjolla tukia ja koulutuksia

Kielitaidon puute ja tiukat kelpoisuusvaatimukset moneen tehtävään Suomessa haittaavat ulkomaalaisten työllistymistä. Esim. hygieniapassitesti tai työturvallisuuskortti on vaatimuksena moneen hommaan.

Hygieniapassitestin suorittamisesta kertovat tilaisuudessa SavoGrown elintarvikeasiantuntijat.

”SavoGrowlla testin voi suorittaa myös venäjäksi tai ukrainaksi”, kertoo tuotekehittäjä Johanna Kekäläinen.

Paikalla tilaisuudessa ovat myös Suonenjoen kaupungin työllisyyskoordinaattori ja TE-toimiston asiantuntijat kertomassa esim. erilaisista työllistämisen tukimahdollisuuksista yrityksille.

Lisätiedot

Sanna Kauvosaari, elinvoimapäällikkö
Kehitysyhtiö SavoGrow Oy
p. 0400 866 724
sanna.kauvosaari@savogrow.fi

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta