Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Tietoa biotaloudesta – Biokipinä

11.1.2023 Uutiset

Biokipinä on tiedonvälityshanke, jossa jaetaan ajantasaista tietoa biotaloudesta alueen yrityksille ja muille toimijoille. Biotalous on talousmalli, jossa uusiutuvia luonnonvaroja käytetään ja jalostetaan liiketoiminnassa kestävästi. Hankealueen tärkeimmät biotalouden toimialat ovat marjanviljely, maatalous, elintarviketuotanto ja metsäteollisuus.

Hanke tarjoaa yrityksille mahdollisuuden

Hankkeessa pureudutaan muun muassa kierrätyslannoitteisiin, uusiutuvaan energiaan, biokaasuun, biohiileen ja maaperän kasvukuntoon. Järjestämme eri toimialoille suunnattuja webinaareja ja tapahtumia, joissa jaamme yrityksille käytännöllistä tietoa. Tiedonvälityksessä hyödynnämme useita viestintäkanavia. Lisäksi teemme yritysvierailuja hankealueella ja kauempana.

Lisätietoja:
Mari Hälinen
Projektipäällikkö
p. 040 843 0012
mari.halinen@savogrow.fi
Instagram: @biokipina

Biotalouden pioneerit – esimerkkejä kestävästä liiketoiminnasta -webinaari

Miten maaseudulle saadaan uusia työpaikkoja, talouskasvua ja kestävää liiketoimintaa? Mikä on eloperäisten luonnonvarojemme rooli taloudessa?

Tule 7.2. klo 9–11 webinaariin kuulemaan, miten monenlaista uutta kestävää liiketoimintaa maaseudun biomassojen ympärillä pyörii!

Aiheet ja puhujat

Biokaasua pelloilta: Esko Rissanen, Biokaasua pelloilta -hanke
Biohiili hiilivarastona: Markku Suutari, Carbons Finland Oy
Luonnonväriaineet teollisesti tuotettuna: Pasi Ainasoja, Natural Indigo Finland
Bioteknologiaa sienistä: Maria Suonpää, KÄÄPÄ Biotech

Kenelle: alkutuottajat, metsänomistajat, elintarvikevalmistajat, aluekehittäjät ja organisaatiot, opiskelijat sekä kaikki kestävästä taloudesta kiinnostuneet

Miksi: Huomaat, miten monenlaisia uusia yritystoimintamahdollisuuksia maaseudulla on. Näillä kaikilla toimilla hillitään ilmastonmuutosta ja luontokatoa sekä luodaan uutta virtaa maaseudulle!

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta