Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Pohjois-Savon työllisyysalueet kartta

TE-palvelut siirtyvät kaupungille 1.1.2025

Työvoimapalvelut siirtyvät kunnille ja niiden muodostamille työllisyysalueille 1.1.2025. Kunnat ottavat ensi vuonna vastuun TE-palveluista. Suonenjoen kaupunki on mukana Kuopion työllisyysalueella.

Valtakunnallisen muutoksen tavoitteena on luoda palvelurakenne, joka edistää nopeaa työllistymistä sekä lisää työllisyyspalveluiden yhdenvertaista saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Uudistuksen tarkoituksena on tuoda TE-palvelut eli julkiset työvoima- ja yrityspalvelut lähemmäksi asiakkaita, nopeuttaa työllistymistä sekä antaa kunnille lisää työkaluja alueen elinvoiman vahvistamiseksi. Näin vahvistetaan kestävällä tavalla kasvua ja hyvinvointia.

Kaikki työnhakijat saavat työnhaun palvelut omasta kunnastaan vuoden 2025 alusta alkaen. Myös yritykset saavat rekrytointiin ja yrityksen kasvuun liittyviä palveluita kunnista.

– Osaava työvoima on yksi yritysten tärkeimmistä kasvun edellytyksistä. Muutoksen jälkeen kaupunki voi suoremmin vaikuttaa alueen elinvoimaan kaavoituksen, toimitilojen ja yritysneuvonnan lisäksi myös työvoiman osalta, kertoo hyvinvoinnin ja vapaa-ajan päällikkö Paula Paavilainen

Suonenjoen kaupunki liittyy Kuopion työllisyysalueeseen, johon kuuluvat myös Kuopio, Kaavi, Keitele, Lapinlahti, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.

Sisä-Savoon muodostetaan oma palvelualue, jossa työskentelee oma henkilökunta. Kuopio toimii työllisyysalueen vastuukuntana tuottaen palvelut kaikkiin kuntiin. Suonenjoella TE-palvelut tulevat löytymään kaupungin palveluiden yhteydestä vuoden 2025 alusta.

Paula Paavilainen
hyvinvoinnin ja vapaa-ajan päällikkö
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta