Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

ITE-Aulis-kotimuseo

28.6.2023 klo 13:00 – 22.7.2023 klo 18:00
Herralanmäentie 300, 77600 Suonenjoki

Suomen kärkikaartiin kuuluvan ITE-taiteilijan Aulis Jalkasen (s. 1935) ihmeellinen maailma on nähtävissä kotimuseossa Suonenjoella. Kotimuseossa on esillä maalauksia, veistoksia, vedoksia, piirustuksia, runoja, karikatyyrejä, hiottuja kiviä ja paljon muuta 1950-luvulta aina 2010-luvulle asti.

Metsätöissä ja kirvesmiehenä työskennellyt Jalkanen on käyttänyt uskomattoman runsaassa tuotannossaan paljon metsän materiaaleja. Luonto on aiheena monissa kauniissa öljyvärimaalauksissa. Hän loi oman fantasiamaailmansa suomalaisesta metsän mytologiasta. Se ilmenee erityisesti grafiikan vedoksissa ja kivimurskatöissä, mutta myös runoissa.

Herralanmäen kylässä, Suonenjoen keskustasta 5,5 kilometrin päässä oleva kotimuseo on aarreaitta. Jalkasen taiteessa korostuvat säästäväisyys ja kierrättäminen. Hän teki taidetta esimerkiksi maitopurkin palasille. ITE-taiteilijan luovuus käyttää kaikenlaista materiaalia sekä teosten valtava määrä liikuttavat. Arkisia askareita kuvaavat piirros- ja luonnosvihot ovat aikakauden kuvauksina arvokasta kotiseutuhistoriaa.

Paikalla on museon ollessa auki keskiviikosta lauantaihin klo 13-18 asiantuntevat oppaat, jotka johdattelevat vieraat Jalkasen elämätyöhön, taiteeseen ja luontoa suojelevaan elämätapaan.

 

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta