Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Vappu mainos

Suonenjoen vappua juhlistetaan 1.5.2024

18.4.2024 Uutiset

Suonenjoen vappua juhlitaan torilla 1.5.2024 klo 11.30–12.00. Perinteisten ohjelmanumeroiden ja puheiden lisäksi ohjelmassa on jotain uutta. Suonenjoen vapun järjestää Suonenjoen kaupunki ja paikalliset järjestöt.

Torilla ohjelma alkaa SAK Sisä-Savon paikallisjärjestön Mansikkatytöt -patsaan lakituksella, jonka jälkeen kuullaan puolueiden perinteiset vappupuheet ja kuntalaisen vapaa sana. Tapahtuman juontaa ”Hilpeä Simarusina”.

Kuka on Suonenjoen nopein tippaleivän syöjä? Se selviää vapputorilla. Leikkimieliseen kilpailuun voi ilmoittautua paikan päällä nykäisemällä juontajaa hihasta. Kilpailussa on lasten ja aikuisten sarja.

Esiintyjistä lavalle nousee ensimmäisenä muusikko Jone Peckarin. Lavalla nähdään myös räpin Suomen mestarin Pure. Suonenjoen vapun keikka on osa artistin debyyttialbumin julkaisukiertuetta. Puren keikat pitävät sisällään freestyleräppiä, johon yleisö pääsee vaikuttamaan antamalla artistille aiheita, joista artisti räppää siinä hetkessä. Luvassa on stand upia, riimeillä! Puren keikoilla yleisön ei tarvitse olla erityisesti rap-musiikin faneja, vaan huumorintaju ja viihtymisen halu riittää keikasta tykkäämiseen!

Torilla on tarjolla myös oheisohjelmaa. Torimyyjien ja järjestöjen telttojen lisäksi torilla lapsiperheitä ilahduttaa Ooka-näätä, jonka kanssa voi ottaa kuvia muistoksi. Lisäksi torin viereisellä nurmikkoalueella on mahdollisuus päästä Hevosseura Merihevosten pitämälle poniratsastukselle. Tilaisuus päättyy Lions Club Suonenjoki/Soittun arvontaan.

Sara Huhtala
kulttuuriohjaaja
Jenni Könönen
viestintä- ja tapahtumakoordinaattori
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta