Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Yleisöä kuuntelemassa Suonenjoen mansikan nimisuojasta

Suonenjoen mansikan nimisuoja kiinnosti kuulijoita

23.11.2023 Uutiset

Keskiviikkona 22.11.2023 järjestettyyn Suonenjoen mansikka -nimisuojan info ja ideariiheen osallistui mukava määrä väkeä niin paikan päällä kuin etäyhteyden välityksellä. Tilaisuuteen osallistujat saivat lisää tietoa mitä nimisuoja tarkoittaa ja kuinka sitä voi hyödyntää.

Tilaisuuden avasi Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys r.y. (SSMY), toiminnanjohtaja Raisa Haavikko, joka kertoi Suonenjoen mansikan nimisuojan hakuprosessista. Suonenjoen kaupunginjohtaja Juha Piiroinen toi myös kaupungin tervehdyksen asiaan liittyen.

Marjo Särkkä (Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Erityiseksi todettu -hanke, erikoissuunnittelija) kertoi mitä nimisuoja käytännössä tarkoittaa ja kuinka maailmalla nimisuojattuja tuotteita pidetään laadun takeena.

Ideariihessä ideoitiin yhdessä, kuinka nimisuojaa voi hyödyntää tuotteiden sekä alueen markkinoinnissa. Aihe synnytti paljon keskustelua, ajatuksia ja ideoita. Osallistujille oli myös tarjolla Pakkasmarjan mansikkaiset jäätelöpikarit.

Alkuvuodesta on tulossa lisää infotilaisuuksia, joissa käsitellään mm. kuinka merkkiä voi hyödyntää tuotepakkauksissa tai ravintoloissa. Kyseisistä tapahtumista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Kiitos kaikille osallistujille hienosta tilaisuudesta!

Tapahtuman järjestivät Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys ja Kehitysyhtiö SavoGrown Biokipinä-hanke, yhteistyössä Suonenjoen kaupungin ja Pakkasmarja Oy:n kanssa.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta