Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Ensimmäiset taloyhtiöt saavat kuituverkon käyttöönsä jo vuoden 2019 alkupuolella

Suonenjoen kaupungin keskusta saa nopeaa valokuituverkkoa käyttöönsä jo vuoden 2019 alkupuolella, kun kolme ensimmäistä kaupungin vuokrataloyhtiötä kytketään mukaan kuituverkkoon. Suonenjoen ja MPY Palvelujen solmima valokuituverkkosopimus kattaa yhteensä 24 vuokrataloyhtiön verkkopalvelun rakentamisen. Nopea valokuituverkko palvelee niin etäopiskelun, työntekemisen kuin vapaa-ajan monipuolisia tarpeita ja vahvistaa verkkopalvelujen käyttöä osana tavallista arkea.

– Valokuituyhteys lisää kaupungin elinvoimaa ja yhdistää niin paikalliset yritykset kuin kaupunkilaiset osaksi digitaalista maailmaa. Se parantaa opiskelumahdollisuuksia ja työntekemistä verkon välityksellä sekä mahdollistaa vaikka elokuvien katselun ilman katkoja. Välimatkat katoavat, kun digitaaliset sisällöt ovat saatavilla samaan aikaan niin maailmalla kuin täällä Suonenjoella, toteaa Suonenjoen kaupunginjohtaja Juha Piiroinen.

Tulevan verkon alueella tuhansia asukkaita

Sopimuksen myötä Suonenjoen kaupunkiin rakennetaan kattava kuiturunkoverkko, johon voidaan kytkeä alueen kiinteistöjä ja asunto-osakeyhtiöitä. Kuiturunkoverkko kiertää Suonenjoen keskustan alueelta joen yli paloasemalle ja sieltä takaisin keskustaan. Tulevan runkoverkon alueella on noin 100 asunto-osakeyhtiötä sekä yrityskiinteistöjä, jotka on mahdollista liittää mukaan kuituverkkoon.

Nopeista tietoliikenneyhteyksistä on tullut nykypäivän asumisessa sähköön tai lämmitykseen verrattava palvelu. Kiinteään valokuituyhteyteen perustuvalla laajakaistalla on selkeät vahvuudet verrattuna muihin ratkaisuihin.

– Kiinteän yhteyden on todettu nostavan kiinteistön arvoa ja on ehdoton etu, että verkkoyhteys on häiriötön. Esimerkiksi vanhemmille ihmisille katkoton yhteys voi edistää kotona asumista pidemmän aikaa, koska valvonta- ja turvapalvelujen järjestämiselle on paremmat mahdollisuudet, toteaa liiketoimintajohtaja Matias Bauer MPY Palveluista.

MPY on toteuttanut kuitupohjaista tietoliikenneverkkorakentamista jo vuodesta 1988 alkaen Etelä-Savossa mm. Mikkelissä, Hirvensalmella, Mäntyharjulla, Kangasniemellä, Pertunmaalla ja Puumalassa. Uusina alueina Suonenjoen lisäksi ovat Leppävirta, Juva, Varkaus ja Pieksämäki.

Lisätietoja:

Suonenjoen kaupunki
kaupunginjohtaja Juha Piiroinen, puh. 044 758 1403

MPY Palvelut Oyj
liiketoimintajohtaja Matias Bauer, puh. 044 019 3312
myyntijohtaja Juha Putkonen, puh. 044 019 0280


Suonenjoki on maankuulu savolainen mansikkakaupunki. Asukkaita kaupungissamme on noin 7200.  Kaupunkimme tarjoaa laadukkaat peruspalvelut kuntalaisille sekä erinomaiset vetovoimatekijät viihtyisään asumiseen ja vapaa-ajan viettoon. Hyvät kulkuyhteydet, monipuolinen elinkeinorakenteemme sekä yritystoimintaa tukevat palvelumme ovat antaneet Suonenjoelle maineen yrittäjämyönteisenä kuntana. www.suonenjoki.fi

MPY Palvelut Oyj on kotimainen tietotekniikka- ja tietohallintopalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jolla on 180 ICT-osaajaa 10 paikkakunnalla Suomessa. Yhtiön missiona on tarjota toimialan parasta asiakaskokemusta ja sen myötä kasvaa Suomen ICT-markkinan kärkitoimijaksi. MPY:n liikevaihto noin 30 milj. euroa. www.mpy.fi

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta