Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Nainen potkii potkupyörällä sillan yli ruokakori kyydissään.

Suonenjoen kaupunki seuraa energian käyttöään

11.10.2022 Uutiset

Suonenjoen kaupunki säästää energiaa seuraamalla sähkö- ja lämpöenergian käyttöä ja optimoimalla asetuksia. Myös valaistuksen ajastuksella saadaan säästöjä.

Lintharjun Liikuntakeskuksella on tarkasteltu käyttöveden ja saunojen lämpötilaa. Uima-altaiden veden lämpötilaa on laskettu yhdellä asteella. Myös saunojen ja sisäilman lämpötilaa on laskettu. Liikuntakeskuksen katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat vuodessa 115 000 kWh Liikuntakeskuksen käyttöön. Se on noin kuudesosa Liikuntakeskuksen energiantarpeesta vuositasolla.

Lämpötiloja on tarkistettu myös muissa kaupungin kiinteistöissä. ”Muun muassa koulujen lämpötiloja on laskettu matalammaksi yön ajaksi”, kertoo tekninen johtaja Kimmo Hälinen. Purkukohteiden ylläpitoa pyritään minimoimaan, ja esimerkiksi Veljeskoti otetaan ennen talvea pois sähköstä.

Vuonna 2016 vaihdettiin pääosa katujen ja latujen valoista ledvalaisimiin. Loput, vielä oranssinpunaisina hohtavat suurpaine- ja monimetallilamput, vaihtuvat ledeihin kohteiden peruskorjauksien yhteydessä. Osaan katuvalo- ja liikuntapaikkakohteista hankitaan valaisinkohtaista himmennystekniikkaa.

Sähkökatkoihin on varauduttu varavoimakoneilla kriittisimmissä kohteissa.

Astetta alemmas – kaikki mukaan!

Suonenjoen kaupunki on mukana Astetta alemmas -kampanjassa. Kampanja haastaa kaikki mukaan energiansäästötalkoisiin ja antaa vinkkejä energiansäästöön. Jokaisen on hyvä kiinnittää huomiota energiankulutukseen arjessaan. Huonelämpötilan laskeminen asteella, lyhyempi aika suihkussa tai kevyempi kaasujalka autoillessa ovat hyviä vinkkejä, joista aloittaa.

Lisää konkreettisia vinkkejä on listattu Astetta alemmas -kampanjasivulla.

Astetta alemmas -kampanjan tavoitteena on saada kaikki suomalaiset tekemään konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja, sähkön käytön rajoittamista omatoimisesti.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta