Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Suonenjoen roskapussit

Suonenjoella kerättiin 367 roskapussia Miljoona roskapussia -kampanjan aikana

15.6.2023 Uutiset

Miljoona roskapussia oli Ylen järjestämä koko Suomen talkoot puhtaamman ympäristön puolesta. 13.4.–14.6. välisenä aikana Suomessa kerättiin yhteensä 210 372 roskapussia. Suonenjoella osuus oli 367 roskapussia.

Yksi erittäin aktiivinen roskien kerääjä Suonenjoella oli Paula Tuovinen. Hän keräsi kampanjan aikana 42 roskapussia.

– Tämä on kauniilla säällä hyvää ajanvietettä. Tulee oltua ulkona ja saatua liikuntaa. Välillä meni ajantajukin ihan täysin. Kerrankin lähdin keräämään roskia neljältä ja ajattelin olevani kotona uutisten aikaan kuudelta. Olinkin kotona kasilta.

Paula on käynyt säännöllisesti kävelylenkeillään keräämässä roskia. Mukana hänellä on aina pussi ja hanskat, koska ne eivät paljoa paina.

– Kyllä minä aina kerään, jos roska tulee vastaan.

Paula huomasi kampanjan mainoksen keväällä käydessään uimassa Lintharjun Liikuntakeskuksen uimahallissa. Sillä hetkellä aktiivinen sauvakävelijä päätti vaihtaa sauvat roskapihteihin. Roskapihdit hän on saanut lainaan liikuntakeskuksen kassalta.

– Kentän laidalla on usein reippaasti roskia. Karkkipusseja ja tikkuja. Roskiksia on kyllä riittävästi, mutta ne roskat eivät vain satu roskikseen. Koulujen loppumisen jälkeen luonnosta löytyi myös revittyjä koulukirjoja.

Karkkipaperien lisäksi kaduilta löytyy tupakantumppeja ja maskeja.

Paula aikoo edelleen jatkaa roskien keräämistä.

– En meinaa lopettaa, vaikka kampanja loppui. Lopetan sitten, kun lumet tulee. Sitten vaihdan roskapihdit takaisin sauvoihin.

Suonenjoen kaupunki kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita!

Kerättyjen roskapussien määrän lähde: yle.fi/miljoonaroskapussia

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta