Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Kuvakollaasi jossa yhdessä leikataan oksia, toisessa pestään mattoa ja kolmannessa ommellaan ompelukoneella

Suonenjoella järjestetään yrittäjyyspäivä lukiolaisille ja ysiluokkalaisille

12.4.2024 Uutiset

Suonenjoen lukiolaisille ja ysiluokkalaisille järjestetään Yrittäjyyspäivä 17.4.2024 klo 8–14 Yhtenäiskoulun liikuntasalissa. Tapahtuman järjestää Suonenjoen kaupunki, SavoGrow ja Mansikka ry.

Suonenjokelaisia nuoria rohkaistaan kokeilemaan siipiään yrittäjänä. Keskiviikkona 17.4. Yhtenäiskoululla järjestetään Yrittäjyyspäivä, jossa lukiolaiset ja ysiluokkalaiset saavat konkreettista tietoa yrittäjyydestä ja osallistuvat mukanaolevien toimijoiden järjestämään yrittäjyyspeliin. Lisäksi Suonenjoellakin pyörii Mansikka ry:n luotsaama Start-Up Nuori! -hanke, jossa rohkaistaan, neuvotaan ja tuetaan nuoria yrittäjyyteen seuraavat 1,5-vuotta. 

Ennen tapahtumaa kaupunkilaisilta selvitettiin kyselyn avulla, millaisia palveluita kuluttajat olisivat valmiita ostamaan nuorilta. Nämä asiat nostetaan tapahtumassa esille ja kerrotaan erilaisista tavoista, joilla nuori voi kokeilla yrittäjyyttä ennen varsinaisen yrittäjyyden alkua. Tämä on myös hyvä mahdollisuus työllistää itsensä kesällä, jos kesätyöpaikkaa ei ole löytynyt.

Tilaisuudessa sanoitetaan mitä yrittäjyys on, paikalliset nuoret yrittäjät kertovat omista kokemuksistaan ja opiskelijat kiertävät mukana olevien tahojen näytteille asettelupisteitä. Pisteillä on erilaisia tehtäviä, jotka liittyvät yrittäjyyteen. Päivän päätteeksi parhaiten kilpailussa menestyneet opiskelijat palkitaan.

– Näin kattavia nuorten yrittäjyyspäiviä en ole kuullut muualla järjestettävän: On selvitetty yrittäjyys tarpeet kuluttajilta, on rakennettu yrittäjyyspeli yhteistyössä, nuorille tulee mahdollisuus konkreettisesti kysellä yrittäjyydestä eri toimijoilta ja saavat yhteystietoja myöhempää yhteyden ottoa varten. Kylvämme yrittäjyyden siemenen itämään, Suonenjoen elinkeinoasiantuntija Minna Saario iloitsee.

Tapahtumassa mukana olevat toimijat: 4H Pieksämäki, Maaseutuammattiin.fi, NY agentti, OP Kevytyrittäjä, Savogrow, Mansikka ry ja Suonenjoen kaupunki.

Minna Saario
elinkeinoasiantuntija
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta