Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Pohjois-Savon hyvinvointialueen logo.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen

30.12.2022 Uutiset

Vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy 1.1.2023 alkaen Pohjois-Savon hyvinvointialueelle. Jatkossa Pohjois-Savon hyvinvointialue vastaa siitä, että saat tarvitsemasi palvelut.

Vuoden vaihteen jälkeen Pohjois-Savon hyvinvointialue on vastuussa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista. Suomessa on yhteensä 21 hyvinvointialuetta, joista viiden alueella on yliopistollinen sairaala. Yksi näistä alueista on Pohjois-Savo, jossa Kuopion yliopistollinen sairaala KYS vastaa erikoissairaanhoidosta.

Alkuvaiheessa muutos ei ole suuri. Palveluja saa samoista tutuista toimipaikoista kuten ennenkin.

Yhteystiedot muuttuvat

Sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteystiedot muuttuvat hyvinvointialueelle siirtymisen myötä.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen puhelinvaihteen numero on 017 173 311.

Ikäkeskuksen neuvonta palvelee uudessa palvelunumerossa 017 273 4100. Palvelu on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät vielä ole kotihoidon, asumispalvelujen tai omaishoidon tuen piirissä. Kotihoidon asioissa neuvontaa annetaan myös työikäisille.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen sähköpostiosoitteet muuttuvat vuoden vaihteessa. Hyvinvointialueen sähköpostit ovat @pshyvinvointialue.fi -loppuisia. Osoite on hyvä tarkistaa ennen lähettämistä, sillä uudessa suuressa organisaatiossa samannimisiä sähköpostin käyttäjiä voi olla useampia.

Verkkosivut

Jatkossa tiedot hyvinvointialueen palveluista, toimipaikkojen yhteystiedot ja kaikki palvelunumerot löytyvät Pohjois-Savon hyvinvointialueen sivuilta.

Hyvinvointialueen verkkosivu on vielä keskeneräinen. Siksi Suonenjoen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden sivuilla pidetään vielä jonkin aikaa esillä henkilöstön yhteystietoja ja tarpeellisia lomakkeita. Sosiaali- ja terveyspalvelujen verkkosivuja ei kuitenkaan enää päivitetä.

Hyvinvointialueen palvelut

Hyvinvointialue vastaa vuodesta 2023 lähtien muun muassa seuraavista julkisista palveluista:

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta