Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Uimahallin kuntouintiallas.

Lintharjun Liikuntakeskuksen pesuhuoneiden talousvesinäytteestä on löytynyt legionellabakteeria

23.5.2023 Uutiset

Lintharjun Liikuntakeskuksen uimahallin pesuhuoneiden talousvesitutkimuksesta on löytynyt legionellabakteeria. Suonenjoen kaupunki on mukana Savo-Karjalan Ympäristötutkimus Oy:n valtakunnallisessa uimahalleille ja kylpylöille kohdennetussa projektissa, jonka vedenlaadun seurannan yhteydessä bakteeri löydettiin.

Legionellat ovat bakteereita, joita esiintyy pieniä määriä luonnon vesissä ja maaperässä. Legionella bakteerit voivat lisääntyä vesilaitteistossa ja kulkeutua aerosolien mukana hengitysilmaan. Tämä voi aiheuttaa ihmiselle infektiotaudin, jota kutsutaan legionellaksi eli legioonalaistaudiksi.

Legionellabakteeri ei ole vaarallinen perusterveelle ihmiselle. Riskiryhmään kuuluvat heikkokuntoiset, pitkäaikaissairaat, iäkkäät sekä tupakoitsijat.

Suonenjoen kaupunki on välittömästi tulosten saamisen jälkeen ollut yhteydessä terveysviranomaisiin ja olemme saaneet terveysviranomaiselta toimintaohjeet, joiden mukaan kylmän ja lämpimän veden juoksutusta lisätään koko talossa. Tekniset palvelut selvittää, millä teknisillä ratkaisuilla uusiutuminen voidaan ennalta ehkäistä.

Lintharjun Liikuntakeskuksella toimitaan yhteistyössä viranomaisten kanssa tilanteen hoitamisessa. Uimahallin veden laatua seurataan jatkuvasti. Seuraavat näytteet otetaan tällä viikolla, joiden tuloksista tiedotamme tulosten tultua. Terveysviranomaisilta saadun ohjeistuksen mukaisesti uimahalli voidaan pitää avoinna asiakkaille.

Lisätiedot: hallintojohtaja Maikki Rouvinen, p. 044 744 2933 ja tekninen johtaja Kimmo Hälinen, p. 0400 377761

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta