Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Inna ja Valeriia

Lastenhoitokurssin suoritti 9 innokasta nuorta – Lastenhoitoapu on nyt tilattavissa MLL:n kautta

21.12.2023 Uutiset

Suonenjoen kaupunki teki vuonna 2023 sopimuksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin kanssa tilapäisen lastenhoitoavun toteuttamisesta Suonenjoen alueella. Lastenhoitokurssin on suorittanut 9 innokasta nuorta.

Kurssin suorittaneisiin lukeutuvat suonenjokelaiset lukiolaiset Inna Härmä, 19 (kuvassa vasemmalla) ja Valeriia Hryb, 16. Molemmat kertoivat hakeutuneensa kurssille, koska tulevat lasten kanssa hyvin toimeen ja haluavat olla apuna perheille.

Innalla ja Valeriialla on ennestään kokemusta lastenhoidosta. Inna on hoitanut omien sisarustensa lapsia ja Valeriialla on pikkusisko ja hän on hoitanut myös naapurin lapsia. Molemmat tykkäsivät kurssista ja oppivat siellä uutta.
– Miten otetaan huomioon erilaiset allergiat ja miten lasta hoidetaan, jos on tullut tapaturma, Valeriia listaa.

Molemmat kokevat kurssista olevan hyötyä myös tulevaa ammattia ajatellen. Valeriia haluaa kääntäjäksi ja yksi mahdollisuus olisi työskennellä koulussa. Inna puolestaan pohtii tulevaisuudessa työskentelevänsä koululla tai päiväkodissa, joten kurssi ja lastenhoito on hyvää harjoitusta tulevaa varten.
– Toivon todella paljon pääseväni auttamaan perheitä ja hyödyntämään kurssilla oppimaani, Inna kertoo.

Lastenhoitajan tilaaminen

Perheillä on nyt mahdollisuus tilata MLL:n kautta hoitaja kotiin leikkimään ja touhuilemaan lasten kanssa. MLL:n hoitajat toimivat aina jokaisen perheen arvoja ja tapoja kunnioittaen ja huolehtivat lapsista vanhempien antamien ohjeiden mukaan.

Perhe rekisteröityy käyttäjäksi os. elastenhoito.fi jonka jälkeen voi tehdä tilauksen suoraan verkossa mihin vuorokauden aikaan tahansa tai soittamalla arkisin klo 7–12 välisenä aikana numeroon 050 – 382 1891. Perhe on hoitajan työnantaja ja maksaa hoidon päätyttyä hoitajan palkan 10 e/h.

Työnantajavelvoitteista löytyy lisätietoja: https://jarvi-suomenpiiri.mll.fi/vanhemmille/lastenhoito/perhe-tyonantajana/

Kaipaatko omaa aikaa ja tarvitset lastenhoitajaa? MLL Järvi-Suomen kotisivuilta löytyy ohjeet lastenhoitajan tilaamiseksi. Lisätietoja: https://jarvi-suomenpiiri.mll.fi/vanhemmille/lastenhoito/tilaa-hoitaja/

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta