Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Ukrainan lipun värit. Ylhäällä sininen, alhaalla keltainen.

Kasaa oma porukkasi ja sisusta yksi koti perheelle paikaksi, jossa on turvallista olla!

31.5.2022 Uutiset

Kunnan järjestämän majoituksen kalustukseen kunta tarvitsee apua. Jos haluat auttaa asuntojen kalustamisessa, toimi näin:

  1. Ilmoita asuntotoimistoon, että haluat auttaa kalustamisessa. Jokainen ilmoittautunut saa kalustettavakseen yhden asunnon.
  2. Kerää kokoon tarvittavat kalusteet ja tavarat yksin tai porukalla. Tarvittavat lisätiedot saat asuntotoimistosta.
  3. Kun tavarat on koottu kasaan, saat asuntotoimistosta kuittausta vastaan avaimet noin viikoksi asunnon kalustamista ja sisustamista varten.

Kalustettavissa asunnoissa on liesi ja kylmäkaluste. Pääosin kalustettavat asunnot ovat kohteissa, joissa on pyykinpesumahdollisuus. Asuntotoimisto hankkii ja toimittaa kaikkiin kalustettaviin asuntoihin sängyt, tyynyt ja täkit sekä perustarvikkeet siivoukseen. Lisäksi asunnoissa on verhokiskot nipsuineen ja tarvittava määrä palovaroittimia.

Listan tarvittavista kalusteista ja varusteista saat asuntotoimistosta.

Tietoa asuntojen osoitteista, tai niihin tulevien perheiden koosta ei saa kertoa eteenpäin. Asuntoon käytännössä tavarat kantavat ja asuntoja sisustavat osoitteen tietenkin tietävät, mutta tuota tietoa ei tule jakaa muille.

Jos vapaaehtoinen käyttää somea kalusteiden hankkimiseen, niin siellä julkaistava tieto ei myöskään voi sisältää em. tietoja. Voit toki kertoa, että olet järjestämässä vapaaehtoisena tähän käyttöön tulevan asunnon kalustusta, sillä se voi helpottaa tarvittavien kalusteiden ja varusteiden lahjoituksia.

Tähän hankkeeseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Tästä ei makseta palkkaa, kuluja ei korvata eikä tarvittavista kalusteista tai varusteista makseta mitään.

Lisätietoja kalustukseen liittyvissä kysymyksissä:

Tiina Vauhkonen
toimitusjohtaja

Suonenjoella on kolmannen sektorin toimijoita, jotka harjoittavat avustustoimintaa. Yksityiset ovat lahjoittaneet tavaroita ja näitä lahjoituksia hoitaa mm. Suonenjoen Seurakunta. Kuntalaisten halutessa lahjoittaa tarvikkeita, pyydämme ottamaan ensin yhteyttä lahjoituksia vastaanottaviin toimijoihin, jotta vastaanotettavat tarvikkeet vastaisivat mahdollisimman hyvin tarvetta.

Suonenjoella lahjoitustavaroiden jakamista hoitaa mm. evankelisluterilainen seurakunta. Lisätietoja diakoni Sirkka Koponen, sirkka.koponen@evl.fi, p. 0400 195 317.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta