Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Leena Turpeinen

Jokiposti kaipaa lisää vapaaehtoisia lukijoita

17.10.2023 Uutiset

Jokiposti on sokeille ja näkövammaisille suunnattu palvelu, jossa asiakkaat saavat kuunneltavakseen vapaaehtoisten lukemia paikallislehtiä. Yksi suonenjokelainen vapaaehtoinen lukija on Leena Turpeinen, joka on ollut mukana jo parikymmentä vuotta.

”Se on minulle ilo, että saan lukea ihmisille. Jos tarvitsisin itse tätä palvelua, niin olisin iloinen tästä. Minä en ole saanut enkä menettänyt tästä senttiäkään.”

Jokiposti on ilmaispalvelu eli vastaanottajan ei tarvitse maksaa äänitteiden kuuntelusta. Vastaanottaja voi päättää minkä jutun ja millä nopeudella artikkelin kuuntelee.

Vapaaehtoiset käyvät lukemassa paikallislehtiä äänitallenteelle kirjastolla, jossa tarvittaessa on auttamassa kaupungin kulttuuriohjaaja.

”Kaikilla meillä on persoonallinen ääni ja lukutyyli. Kunhan muistaa, että ei voi vaan pajauttaa tekstejä. Ne on luettava ajatuksella.”

Jokipostiin kaivataan lisää vapaaehtoisia!

Jokipostin koulutus tiistaina 24.10. klo 10–11.30 Lintharjun liikuntakeskuksen kabinetissa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset ja mahdolliset erikoisruokavaliot kulttuuriohjaaja Sara Huhtalalle pe 20.10. klo 12 mennessä.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta