Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Lähikuva metsämansikasta.

ITE-taideteko julkistetaan Suonenjoen kulttuurihuussilla

6.7.2022 Uutiset

Suomi 100-juhlavuotena pystytetty Suonenjoen kulttuurihuussi saa seinälleen ITE-taidetekona maalauksen, mikä toteutetaan Maaseudun Sivistysliiton ITE Pohjois-Savossa hankkeen kautta. Tämän taideteon tekijä on varkautelainen Nino Tolvanen, joka on mukana parhaillaan käynnissä olevassa pohjoissavolaisen ITE-taiteen kartoituksessa. Kulttuurihuussin ITE-taideteko julkistetaan 10.7. Suomen kuvataiteen päivänä.

Jokipolku on Kimpanlammelta Iisvedelle kulkeva noin viiden kilometrin mittainen retkeilyreitti, minkä varrella sijaitsee Kimpanlammen laavun yhteydessä Suomi 100-juhlavuonna pystytetty ITE-kulttuurihuussi. Osana Suomi 100-ohjelmaa toteutetun Kulttuurihuussin ideana on yhdistää yhteisöllistä matkailukulttuuria ja ekologiaa sekä palvella niin fyysisiä tarpeita kuin myös yhteisöllistä ja ite-taiteellista ilmaisua.

Nino Tolvasen ITE-taideteko ”Näe ja tunne luonto sielunsilmin” julkistetaan Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. klo 14 kulttuurihuussilla. Teoksen tilaaja on Maaseudun Sivistysliiton ITE Pohjois-Savossa hanke.

ITE Pohjois-Savossa – omaehtoinen luovuus matkailun voimavaraksi hanke

Pohjoissavolaisen ITE-taiteen esiin nostamiseen Maaseudun Sivistysliitto (MSL) keskittyy vuosina 2021–2022 hankkeessa, jota Pohjois-Savon ELY-keskus rahoittaa Manner-Suomen maaseutuohjelmasta. MSL dokumentoi, tallentaa ja levittää uutta tietoa pohjoissavolaisista ITE-taiteilijoista ja taidekohteista niin alueen asukkaille kuin myös laajemmallekin yleisöille. Tämän lisäksi tarjotaan mahdollisuus hyödyntää kohteita tai ilmiöitä käytettäväksi kylien ja alueen brändäämiseen. Pohjoissavolaista ITE-taidetta ja -taiteilijoita esitellään lokakuussa ilmestyvässä Maaseudun Sivistysliiton ITE poluilla julkaisussa.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta