Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki

Iisveden koulu 100 vuotta

30.5.2024 Uutiset

Torstaina 30.5.2024 Iisveden koululla järjestettiin avointen ovien päivä, jossa juhlistettiin koulun 100 vuotista historiaa.

Avointen ovien päivä alkoi oppilaiden ja opettajien upealla musiikkiesityksellä. Koulun rehtori rehtori Kaisa Alaluusuan toivotti juhlayleisön tervetulleeksi seuraavin sanoin:

”Tervetuloa juhlistamaan meidän kanssamme tätä 100-vuotiasta sankaria, Iisveden koulua. Olemme tällä viikolla jo avanneet uusitun pururadan, joka on nimetty Opinpoluksi. Tiistaina juhlimme Simolan tunnelin seinämaalausta, johon on ikuistettu upeita oppilaiden tuotoksia. Keskiviikkona vietimme vanhanajan koulupäivää ja pääsimme bingoon Kirin talolle.

Tuhannet kiitokset korvaamattomille talkoolaisille Suonenjoen taideseurasta, Iisveden metsälle pururadan puruista, Suonenjoen kaupungin työntekijöille työpanoksesta, kaikille sponsoreille maalilahjoituksista ja kiitos kaikille niille henkilöille, jotka mahdollistitte meille nämä tapahtumat.

Täällä salissa näkyy ihmisiä, joilla olisi varmasti paljon kerrottavaa siitä, mitä Iisveden koulussa on vuosien aikana tapahtunut. Tarina alkoi Nissilän tuvasta, jatkui juhlavin tunnelmin, kun Iisveden koulu sai oman puisen rakennuksen, ja jatkuu yhä tänäkin päivänä tässä nykyisessä rakennuksessa. Oppilaat lauloivat äsken siitä, miten yhteishenki koskettaa ja hyvät tavat elää saa, ja miten tärkeintä on ystävästä välittää. Nämä asiat ovat varmasti olleet tärkeitä Iisveden koululla aina. Tervetuloa aikamatkalle!”

Juhla jatkui oppilaiden musiikkiesityksillä, joissa matkattiin koulun historiaan. Juhlassa nähtiin myös opetusministeri Anna-Maja Henriksonin videotervehdys. Oman tervehdyksensä juhlaan toivat myös Suonenjoen kaupunki, Iisvesi-Seura ry ja Suonenjoki-seura ry. Juhlan jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tutustua kouluun ja seurata luokissa käytävää opetusta. Koulun seinille oli tuotu vanhoja luokkakuvia, joista osa vieraista löysi itsensä.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta